fbInstagram

КОНАЧНО ВРЕМЕ ЗА ПРЕЦИЗАШЕ

Нестабилно и променљиво време на почетку летачке сезоне, довело је до тога да се прво такмичење за Лигу Србије у прецизном слетању параглајдером одржава тек овог викенда. Учествује цела „златна“ репрезентација Србије, а има и такмичара из Македоније, Бугарске и Енглеске. 

 175

            Предстојећег викенда, 1. и 2. октобра, у Нишкој Бањи се одржава такмичење за Лигу Србије у прецизном слетању параглајдером, у организацији Параглајдинг клуба „Грунф“. Због лошег времена на претходно заказаним такмичењима, ово је прво у низу „прецизашких“ такмичења за ову годину. 

            Нишка Бања је добро познат терен у Србији где је полетиште на 530 м надморске висине а слетиште на 190 м. Лети се изнад саме Нишке Бање и цео догађај је у кругу од 2 км што чини овај терен изузетним. 

            „Доста такмичара из окружења воли да дође на овај терен па ће тако бити и ове године. Најављени су такмичари из Македоније и Бугарске, а на наше изненађење има пријаве и из Енглеске, чему је допринело отварање Нишког аеродрома за ниско буџетне авио компаније“, каже Угљеша Јонџић из организације такмичења. 

             Очекује се и долазак целе репрезентације која је на овогодишњем европском првенству освојила златну медаљу, као и долаза свих представника клубова. Ово ће бити добра припрема за чланове репрезентације која иде у Кину на суперфинале крајем октобра месеца. 

fer play2014