fbInstagram

ПАРАГЛАЈДЕРИ ИЗНАД НИШКЕ БАЊЕ

Branko Jankovic u vazduhu

 

У ваздушним тркама од око 50 км-70 км, пилоти параглајдера ће ових дана летети из правца Нишке бање према Лесковцу, Власотинцу и Пироту, сакупљајући бодове за Лигу Србије.
Од петка 1. јула, до недеље 3. јула, у организацији Параглајдинг клуба „Грунф“ из Ниша и под покровитељством Ваздухопловног савеза Србије, одржава се „Сићево опен“. То је прво такмичење у овој сезони у прелету параглајдером, јер су због неповољних метео услова све претходна такмичења била или отказана или померана. Добра временска прозноза ових дана обећава одличне летачке дане, тако да се очекују летачки задаци у дужини од 50 км до 70 км. Трке ће кретати са главног полетишта из Нишке бање и ићи ће у правцу Пирота или у правцу Лесковца и Власотинца, преко Селичевице.
Очекује се учешће око 30 пилота из земље и окружења, а своје учешће најавила је и једна екипа из Пољске. Очекује се да ће полетања бити око поднева, а слетање се мора завршити до 18 часова, тако да ће наредна три дана мештани у околини Ниша, Пирота и Лесковца имати прилику да таком послеподнева виде небо ишарано разнобојним параглајдерима.
Ово такмичење се бодује и за Лигу Србије у којој се сабирају резултати такмичења која се одржавају током године у нашој земљи.

fer play2014