fbInstagram

Наши параглајдеристи засијали на такмичењу Светског купа

DSCN9234

   Чланови репрезентације Србије у прецизно слетању параглајдером освојили четири медаље на првом колу Светског купа које је одржано у Беранама.

   Наш репрезентативац Горан Ђурковић најбољи је такмичар на управо завршеном првом колу Светског купа у прецизном слетању параглајдером. Дејан Валек освојио је треће место на овом такмичењу у укупној конкуренцији, а Тамара Костић је прва међу дамама. На такмичењу у Беранама учествовало је укупно 73 такмичара из 16 земаља, а најбоља екипа је МГ Мивела коју чине наши репрезентативци: Дејан Валек, Слободан Малетић, Иван Павлов и Горан Ђурковић.

   Наши пилоти изборили су ове медаље током два дана такмичења за време којих су урађене четири летачке серије. Конкуренција је била веома јака, о чему сведочи и чињеница да су били присутни бројни пилоти који су најбоље рангирани на ФАИ листи.

   „Било је јако напето, поготово у последњој серији. Словенац, Матјаж Слуга и ја имали смо исти број бодова пре последње серије. Он је следео на 6 цм, а ја 0, тако да сам ја завршио такмичење на првом месту, а он на другом. Само такмичењењ је било захтевно јер је ветар био слаб и јако променљив, нон-стоп се мењао правац и јачина, те је све то захтевало велику концентрацију пилота“, каже Горан Ђурковић.

Такмичење је организовао АК „Наша крила“ из Берана. 

fer play2014