fbInstagram

СКОК ПРИЈАТЕЉСТВА

 DSC0237

 

     Од 18. до 22. маја на спортском аеродрому „Лисичији Јарак“ у Београду окупиће се 130 падобранаца из четрнаест земаља у оквиру манифестације „Балкански скок пријатељства 2016“

      Велики број поклоника овог адреналинског спорта из Србије, Словеније, Хрватске, Црне Горе, Босне и Херцеговине, Македоније, Француске, Белгије, Немачке, Русије, Израела, Грчке, Мађарске и Бугарске окупиће се поново у Београду на Балканском скоку пријатељства.

       Балкански скок пријатељства се одржава од 1994. године и настао је у сарадњи Грчке уније резервних падобранаца и  63. падобранске бригаде из Србије, одликоване Орденом народног хероја. Ове године, догађај организују Падобрански клуб ветерана 63. падобранске бригаде „Архистратиг“ и Ваздухопловни савез Србије, уз подршку Министарства омладине и спорта, Мининстарства одбране и Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и Падобранског клуба „Феникс“.

    20. маја 2016. године, са почетком у 14 часова, на спортском аеродрому „Лисичји Јарак“, „Балкански скок пријатељства 2016“ ће свечано отворити министар омладине и спорта, господин Вања Удовичић. На отварању ће се присутнима обратити и владика Јован,  председник Ваздухопловног савеза Србије - Лабуд Булатовић, генерал Јелeсије Радивојевић - иначе активни падобранац, Јованка Остојић – дама која је у осмој деценији скочила падобраном. Програмом је предвиђен и наступ трубачког оркестра Дејана Јевђића (златна труба Гуче 2015), приказ борби крав мага, као и наступ фолклорног друштва. Светлана Спајић извешће старе песме из Србије, а биће приказан и лет балона, авиона и моторног параглајдера.

fer play2014