fbInstagram

ПТЈ - ГРИФОН ШАМПИОНИ СРБИЈЕ

Sampioni Srbije s leva Slobodan Markovic Slobodan Terzic Igor Zmiric i Radoslav Korac

Падобранска екипа Противтерористичке јединице - „Грифон“, победник је 61. Државног првенства Србије у класичним дисциплинама, које се протеклог викенда (7-9. август) одржало на београдском спортском аеродрому Лисичији Јарак. Они су кроз дисциплине скок на циљ и фигуративни скокови, у укупном пласману иза себе оставили Падобранску екипу Војске Србије - „Небеске видре“ која је освојила сребрну медаљу, док је параћински аеро клуб „Наша крила“ освојио бронзану медаљу.

Током три веома топла дана, који су отежавали и рад авиона, 29 српских падобранаца, скочило је осам пута. Реализовано је преко 230 скокова без и најмањег инцидента иако су метереолошки услови у појединим тренуцима били веома сложени. Управо овако захтевни услови, највише су погодовали Слободану Терзићу из екипе ПТЈ – „Грифон“, који је тријумфовао у генералном пласману. Одмах иза њега са изузетно малим заостатком, био је његов клупски колега Слободан Марковић, који је постао вицешампион Србије. Бронзаном медаљом, овог пута је морао да се задовољи Мирољуб Јанићијевић из ПЕВС „Небеске видре“.

Да падобранство није спорт у којем доминирају само припадници оружаних снага, доказали су Драган Обрадовић и Стеван Милетић из АК „Наша крила“ који су у дисциплини скоку на циљ освојили прво и друго место. Трећепласирани био је Слободан Марковић. АК „Наша крила“ је у овој дисциплини освојио прво место, испред другопласиране екипе ПТЈ –„Грифон“ и трећепласиране екипе ПЕВС „Небеске видре“.

У фигуративним скоковима приказана је апсолутна доминација наших „полицајаца“, који су заузели прва три места у редоследу Терзић, Марковић и Игор Жмирић.

-          Захваљујем се свим спортистима на фер борби. Драго ми је да смо успели да одржимо традицију која траје већ 60 година. Надам се да ће нас у будућности бити још више. – изјавио је Никола Боровац, директор такмичења.

Медаље, пехаре и дипломе победницима уручили су Жељко Лолић - главни судија на овом такмичењу, Горан Пановић – делегат и Лабуд Булатовић – председник ВСС-а. Могућност такмичења на Државном првенству, имали су само клубови који су редовни чланови Ваздухопловног савеза Србије.

Такмичење на Лисичијем Јарку организовао је Ваздухопловни савез Србије уз велику подршку Министарства омладине и спорта и Спортског савеза Србије.

Најбоље српске падобранце већ 21. августа очекује Европско првенство у класичним дисциплинама, које ће се одржати у бугарском граду Монтана. На међународној ранг листи која броји 49 нација, наши падобранци се налазе на 11. месту, док падобранке мало бољи резултат и налазе се на шестој позицији. Овакви подаци нам дају за право да крајем августа од наших небеских летача очекујемо лепе вести. 

Ускоро више фотографија на нашем Flicker профилу.

fer play2014