fbInstagram

ГРИФОН ВИЦЕШАМПИОН ЈАДРАНА

IMG 1113 compressed

Екипа ПК „Грифон“ из Београда, освојила је друго место на међународном такмичењу 26. Јадрански падобрански куп – Бар, у Црној Гори. Од наше екипе, био је бољи само тим Белорусије, који је освојио прво место. Треће место на такмичењу,освојила је екипа из Бања Луке. Међу екипама које нису имале довољно добре резултате за одличја, нашли су се падобранци из Црне Горе, Шведске, Русије и Македоније

IMG 1113 compressed

ГРИФОН ВИЦЕШАМПИОН ЈАДРАНА

Екипа ПК „Грифон“ из Београда, освојила је друго место на међународном такмичењу 26. Јадрански падобрански куп – Бар, у Црној Гори. Од наше екипе, био је бољи само тим Белорусије, који је освојио прво место. Треће место на такмичењу освојила је екипа из Бања Луке. Међу екипама које нису имале довољно добре резултате за одличја, нашли су се падобранци из Црне Горе, Шведске, Русије и Македоније.

У конкуренцији од тридесет једног такмичара, наш најбоље пласирани падобранац био је Радослав Кораћ из Ниша, који је постао вицешампион Јадранског купа. Фалк Магнус је освојио злато, док је треће место припало једној од пет дама на такмичењу, Елени Сталковој из Белорусије. Преостали падобранци који су допринели овако високом пласману екипе ПК „Грифон ПТЈ“ су: Игор Жмирић, Слободан Терзић и Слободан Марковић.

Такмичење је због неповољних метеоролошких услова завршено и проглашено након 7 турнуса. Скокови су извођени из хеликоптера БЕЛ-212 МУП- а Р. Црне Горе, а организатор такмичења био је Ваздухопловни савез Црне Горе уз техничку подршку Аероклуба "Подгорица и града Бара.

{AG}2014/padobranstvo/Jadranski_kup_bar_2014{/AG}

fer play2014