fbInstagram

Пара-ски Никшић 2014


На падобранском такмичењу „Отворено првенство Црне Горе – Пара-ски, Никшић 2014“, одржаном протеклог викенда (22.03.), eкипа из Србије „ИПА ВСС“ – Београд, освојила је друго место. Наш најбоље пласирани такмичар, у веома напетој борби, био је Мирољуб Јанићијевић из „ИПА ВСС“ Београд, освојивши треће место са девет негативних поена.

 


 

На падобранском такмичењу „Отворено првенство Црне Горе – Пара-ски, Никшић 2014“, одржаном протеклог викенда (22.03.), eкипа из Србије „ИПА ВСС“ – Београд, освојила је друго место. Наш најбоље пласирани такмичар, у веома напетој борби, био је Мирољуб Јанићијевић из „ИПА ВСС“ Београд, освојивши треће место са девет негативних поена.

 

Колико је борба била неизвесна, сведочи и податак да је разлика између првопласираног и трећепласираног само два бода. Најбоље пласирани падобранац на такмичењу, био је Драшко Љајић из АК „Приједор“ (БиХ) са седам, а иза њега његов клубски колега Ненад Мартиновић са осам негативних поена. Екипно, нашим падобранцима такође је за нијансу измакла златна медаља, јер је победничка екипа АК „Приједор“ са 59 негативних поена, победила екипу из Србије која је имала 60 негативних бодова. Далеко иза српске екипе, са 93 бода, остао је трећепласирани тим „Братство јединство“, којег су чинили падобранци из Црне Горе, Хрватске, и Србије. Учествовало је укупно 33 такмичара и осам екипа из јадранског региона (Србија, Црна Гора, Босна и Херцеговина и Хрватска).

Екипу „ИПА ВСС“ – Београд, сачињавали су падобранци 63. падобранског батаљона специјалне бригаде Војске Србије и сви су такмичари ПЕВС „Небеске видре“.

Пара-ски такмичење подразумева две дисциплине, а то су: скијање и скок на циљ падобраном. Победник је онај ко на крају такмичења из обе дисциплине има најмањи број негативних поена. Због недостатка снега, ове године није била могућа реализација  скијашке дисциплине.

Одржано такмичење је део „ИПА“ пројекта који финансира Европска унија. Пројекат за циљ има развијање цивилног ваздухопловног саобраћаја и малих спортских аеродрома у земљама јадранског региона. Поред  Ваздухопловног савеза Србије и општине Никшић (Црна Гора), партнери у овом пројекту су и општине Бовец (Словенија), Раб (Хрватска) и Министарство економских послова босанскохерцеговачког кантона.

Miroljub Janicijevic u doskoku na cilj

fer play2014