fbInstagram

ШАРЕНО НЕБО ИЗНАД БЕОГРАДА

Lisiciji jarak 2

У недељу (24. маја) са аеродрома Лисичији Јарак, полетело је 15 ваздухопловних балона,  у склопу догађаја „Београдски манифест 2015“. Прелетевши београдска насеља општине Палилула, ишарали су небо најразличитијим бојама. Слетели су надомак градског језгра града Панчева. Поред балонара из Србије, посаде које су увеличале ову манифестацију, у Србију су дошле из Мађарске, Словеније, Румуније, Чешке и Холандије.

-          Првенствено желим да се захвалим организаторима београдског манифеста, који су препознали вредности балонарства и његове атрактивности. Искрено се надам да ће оваква манифестација заживети, да ће постати традиционални догађај, а да ће балони постати њен заштитни знак. – изјавио је Срђан Срдић, пилот балона и председник комисије за балонарство у Ваздухопловном савезу Србије.

У лепоти слободног лета балона, имали су могућност уживати само суграђани који су будни провели јутарње часове, јер су због нестабилности временских услова, балони полетели рано ујутру.

Дан раније (23. мај) балонари су своје летелице формирали на калемегданском платоу испред Небојшине куле, где су се сви заинтересовани посетиоци могли боље упознати са најстаријим ваздухопловном спортом.

 

myFlickr

fer play2014