fbInstagram

СПОРТИСТИ ВСС ПОТПИСАЛИ УГОВОРЕ О СТИПЕНДИРАЊУ

IMG 20190521 143619 935

Стипендистима Ваздухопловног савеза Србије – Бојану Гостојићу из Зрењанина, Горану Ђурковићу из Вршца, Кристини Чипчић из Кикинде, Ивану Павлову из Новог Сада, Миодрагу Чипчићу из Кикинде, Драгану Попову из Вршца, Михаилу Петровићу из Београда и Дејану Валеку из Новог Сада, данас су у Комбанк дворани додељени уговори о стипендирању врхунских спортиста за 2019. годину од стране Министра омладине и спорта Вање Удовичића. Ових осам спортиста ВСС су према резултатима из претходне године категорисани као врхунски спортисти заслужног и међународног ранга, а даље су у складу са Правилником о стипендирању Министарства омладине и спорта стекли право на добијање стипендије за спортско усавршавање.

Уз присуство државних секретара Предрага Перуничића и Дарка Станића, министар је данас уручио укупно 1003 уговора о стипендирању врхунским спортистима и студентима Фонда за младе таленте Републике Србије „Доситеја“. Ове године, за носиоце спортских стипендија Министарства предложено је укупно 415 спортиста из 56 националних гранских спортских савеза на основу остварених резултата у прошлој години.

Министар омладине и спорта Вања Удовичић се захвалио свим спортистима на уложеном труду, енергији и одрицањима, због чега су данас ту где јесу. Захвалио се и свима онима који су утицали на развој и резултат сваког спортисте, спортским радницима, тренерима, а пре свега родитељима.

"Одувек смо били земља спорта и наша је обавеза да ту традицију наставимо да негујемо како бисмо заједно остваривали врхунске резултате, али и промовисали спорт међу свим генерацијама као најефектнији начин за вођење здравог живота. Затражио бих од свих вас стипендиста да преузмете одговорност за убудуће, да будете мотивација наредним генерацијама и да увек имате на уму да сте стипендисти Републике Србије,“ поручио је Удовичић.

Ваздухопловни савез Србије имао је част да у име десет представника свих спортиста уговор о стипендији лично од министра прими наш млади врхунски спортиста заслужног ранга Миодраг Чипчић из Кикинде. Свечаном уручењу и потписивању уговора присуствовали су спортисти стипендисти ВСС са председником ВСС Лабудом Булатовићем и генералним секретаром Жељком Овуком.

fer play2014