САЈАМ ЗА СВЕ ГЕНЕРАЦИЈЕ

        На штанду ВСС-а на овогодишњем Сајму спорта највећу пажњу привукли су симулатор лета једрилице, скокови на електронску нулу и аеротунел. Велико интересовање за ваздухопловне спортове показали су и најмлађи и они старији.

Najupadljiviji stand na celom sajmu Small

         Од 25. до 27. новембра, штанд Ваздухопловног савеза Србије посетило је много деце, али и оних старијих, па и оних у трећем добу. Велики змај који се и овога пута надвијао над нашим штандом био је референтнији објекат у Хали 1 Београдског сајма у којој је током три дана одржан Сајам спорта.

         Наши репрезентативци у параглајдингу, моделарству и падобранству били су присутни и посетиоце су упућивали у тајне свог спорта, а велику пажњу је привукао и симулатор лета на једрилици којим је управљао вицешампион државе у једриличарству – Милорад Ивановић. Најмлађи су се утркивали да заузму столицу испред Кондора, али су у вештини безмоторног летења желели да се опробаји и они старији.

         Деца су направила и велики број папирних модела под стручним вођством колега моделара. Аеротунел помоћу којег је објашњаван притисак који се ствара испод и изнад крила авиона био је подједнако занимљив и најмлађим и најстаријим посетиоцима.

     Падобранство, параглајдинг, моторно и ултралако летење, балонарство, ваздухопловно једриличарство, ракетно и ваздухопловно моделарство били су презентовани и кроз фотографије, видео материјал, плакате, медаље и пехаре које су наши спортисти освајали.

         На штанду је била постављена и електронска нула па су посетиоци могли да искусе део доживљаја падобранаца и пилота параглајдера прилико прецизног слетања. Ове године, у складу са најновијим трендовима на сајму смо презентовали и дрона. 

ПОБЕДНИЦИ НАГРАДНЕ ИГРЕ

 

Око 300 стотине посетилаца Сајма учествовало је у наградној игри ВСС-а. Овде објављујемо имена добитника који су освојили панорамски лет ултралаким авионом:

Небојша Лазић

Вања Челебић

Јелена Максимовић

Јована Косановић

Маша Пешић.

fer play2014