fbInstagram

УСПЕШАН ПОЧЕТАК РАКЕТНО-МОДЕЛАРСКЕ СЕЗОНЕ ТАКМИЧЕЊА

343181940 920594809055805 8860882872953303175 n

У недељу 23.априла на спортском аеродрому Велики Радинци код Сремске Митровице одржано је 1.коло лиге Србије у ракетном моделарству за сениоре и јуниоре. Учествовала су 23 ракетна моделара из Кикинде, Војке, Београда, Аде, Сремске Митровице и Беле Цркве, од којих 14 јуниора.

У класи С61/2А (модели ракета са траком) најбољи од сениора је био Михаило Петровић из АК „Фрањо Клуз“ Земун, испред Зоране Николић и Златка Жака из Беле Цркве на другом и трећем месту, који су имали исти број бодова. Међу јуниорима у овој класи најбоље се показао Бранислав Јевтић из АК „Сремска Митровица“, испред Марка Спасојевића и Николе Дивљак, такође из Сремске Митровице. Екипно у сениорској конкуренцији је прво место освојио АК „Живица Митровић“ Бела Црква, а у јуниорској конкуренцији екипа Сремске Митровице.

У класи С31/2А (модели ракета са падобраном) прво место од сениора такође је освојио Михаило Петровић из земунског аеро клуба. Друго место је освојио Александар Лукић из АК „Војка“, а треће Кристина Чипчић из АК „Кикинда“. Филип Радновић из АК „Сремска Митровица“ је био најбољи међу јуниорима, док су друго и треће место освојиле две младе даме из такође АК „Сремска Митровица“ – Невена Ристивојевић и Ања Мрваљевић. Екипно најбољи су били сениори из АК „Војка“, а јуниори из АК „Сремска Митровица“.

Јуниори АК „Сремска Митровица“ освојили су све јуниорске медаље на овом првом лигашком такмичењу, на челу са њиховим наставником, истакнутим ракетним моделаром Зораном Катанићем.

Следеће такмичење пред ракетним моделарима је 2.коло лиге Србије, које ће се одржати у мају месецу у организацији АК „Фрањо Клуз“ Београд.

 

 

fer play2014