РЕКОРДАН БРОЈ ПИЛОТСКИХ ПОСАДА

На управо завршеном Државном првенству Србије моторних пилота у рели и прецизном летењу, учестовало је десет посада међу којима смо добили нове прваке.

 naslovna (Small)

            На аеродрому „Кикинда“ ове године окупило се девет посада у рели летењу и девет такмичара у прецизном летењу моторних авиона. Нови државни прваци у релију су Ника Адамов и Марко Прокичевић из АК „Кикинда“, а у прецизном летењу Александар Годић из АК „Наша крила“ из Параћина. Иза Годића пласирали су се Јагош Бановић из АК „Зрењанин“ и Ника Адамов из АК „Кикинда“, док су у релију другу и трећу позицију заузеле екипе које су чинили Александар Годић и Дрган Обрадовић, и Томислав Шалетић и Ратко Јовановић из АК „Наша крила“ из Параћина. 

            У релију су обе маршруте урађене без проблема иако су биле веома тешке и захтевне. Свака од њих трајала је око 2 сата летења, а летело се у реону Кикинда, Госпођинци,  Бачка Топола, Суботица, Кањижа, Кикинда. У прециозном летењу су маршруте биле временски нешто краће, а летело се у истом реону. Због временских неприлика, друга маршрута се није летела.          

            Никола Лукач, начелник Северно-банатског управног округа је приликом отварања такмичења истакао захвалност Аероклубу „Кикинда“ због тога што негује овај спорт и прихвата се организације државног првенства. Никола Боровац, делегат такмичења, захвалио се такмичарима на добром одзиву и поздравио проширење броја такмичара и на наредним првенствима. 

            Цело такмичење прошло је безбедно, са одличним функционисањем технике и судијског тима. 

Фото: Сузана Димић и Милица Кљајић

fer play2014