fbInstagram

РАКЕТНИ МОДЕЛАРИ ЗАПОЧЕЛИ СЕЗОНУ МЕЂУНАРОДНИХ ТАКМИЧЕЊА

20180526 090640

Као и претходних трофејима плодоносних година за ракетне моделаре у оквиру система такмичења светског купа, и ове године су спортисти ваздухопловци кренули у освајање нових бодова, који ће им донети што више позиције у генералном пласману.

Прво овогодишње такмичење на коме је неколико наших ракетних моделара наступило је „Бизау куп“, који је одржан од 25. до 27. маја у Румунији. Јуниорка АК „Кикинда“ Кристина Чипчић освојила је прво место у категорији S4A и 2. место у категорији S9A. Њен брат Миодраг са овог такмичења је понео бронзану медаљу у категорији S6A, док је у истој категорији Зоран Катанић из АК „Сремска Митровица“ освојио 2. место. Њих двојица су за првопласираним каснили само један бод, с обзиром да је првопласирани такмичар имао 464, Зоран Катанић 463 и Миодраг Чипчић 462 бода.

Ракетне моделаре већ овог викенда очекује ново коло светског купа на који одлазе – „Краков куп“ у Пољској од 1. до 3. јуна. Календаром такмичења Светске ваздухопловне федерације планирано је да се одржи укупно 18 кола у оквиру Светског купа, после којих ће се знати ко су најбољи у генералном пласману. Подсетимо, прошле 2017. године, Србија је добила две медаље у светском купу у ракетном моделарству, које је освојио Миодраг Чипчић, и то у категорији S4A – бронзу и у категорији S7 – злато.

fer play2014