fbInstagram

РАКЕТНИ МОДЕЛАРИ ВИЦЕШАМПИОНИ СВЕТА У КЛАСИ С5Ц

Drugoplasirani reprezentativci Srbije

Репрезентација Србије у ракетном моделарству вратила се са Светског првенства из Пољске са сребрном медаљом екипно у класи С5Ц (макете за постизање висина). Ову вицешампионску светску титулу Србији су донели Миодраг и Владимир Чипчић из Аеро клуба „Кикинда“ и Михаило Петровић из Аеро клуба „Фрањо Клуз“ из Земуна.

ФАИ Светско првенство за сениоре и јуниоре одржано је од 29. јула до 4. августа у Влоцлавеку у Пољској, а представници репрезентације Србије су били следећи: сениори – Владимир Чипчић из АК „Кикинда“, Зоран Катанић из АК „Сремска Митровица“, Михаило Петровић из АК „Фрањо Клуз“ Земун, Миодраг Чипчић из АК „Кикинда“, јуниорка – Кристина Чипчић из АК „Кикинда“. Уз репрезентативце су били и директор репрезентације Драган Јевтић из АК „Сремска Митровица“ и члан УО ВСС, као и помоћник Милан Дмитров из АК „Ада“. Учешће наше репрезентације на овом највећем такмичењу за ракетне моделаре ове године, омогућено је уз подршку Министарства омладине и спорта и Спортског савеза Србије.

На светском првенству је наступило укупно 24 репрезентације, 172 сениора, 115 јуниора, који су се такмичили у чак осам такмичарских класа ракетног моделарства, а такмичаре је пратила бројна подршка и помоћници у оквиру свих репрезентација, од преко 50 људи.

Репрезентација Србије је дошла до другог места екипно у класи С5Ц у конкуренцији 34 такмичара из 12 светских селекција.

Ракетне моделаре очекује до краја године такмичење у светском купу, у оквиру кога ће такмичари индивидуално наступати и борити се за што бољи генерални пласман на крају године. Такође, на домаћем терену предстоје кола јуниорског и сениорског купа, и најважније домаће такмичење – државно првенство, које ће се одржати 22. и 23. септембра у Војки, у организацији Аеро клуба „Нова Пазова“.

fer play2014