fbInstagram

РАКЕТНИ МОДЕЛАРИ ОТПУТОВАЛИ НА ЕВРОПСКО ПРВЕНСТВО

viber image 2019 08 22 10 10 58

Осмочлана репрезентација Србије у ракетном моделарству данас је отпутовала на 16. ФАИ европско првенство за сениоре и јуниоре, које ће се од 24. до 30.августа одржати у месту Бузау у Румунији. Боје Србије ће бранити сениори: Зоран Катанић из Аероклуба „Сремска Митровица“, Владимир и Миодраг Чипчић из АК „Кикинда“, Дејан Жак из АК „Живица Митровић“ Бела Црква, Михаило Петровић из АК „Фрањо Клуз“ из Земуна и јуниори: Кристина Чипчић из АК „Кикинда“ и Младен и Милош Бунчић из АК „Нова Пазова“. Репрезентација је под вођством тим менаџера Драгана Јевтића, а сву неопходну подршку ће пружати и два помоћника репрезентације.

Репрезентативци Србије ће имати конкуренцију од 17 држава, а укупно ће на европском првенству бити 319 учесника међу којима су такмичари и помоћно особље. Први такмичарски дан је недеља 25. август, а проглашење победника је у петак 30. августа.

Наши такмичари су једна од најтрофејнијих репрезентација Ваздухопловног савеза Србије и са сваког великог међународног такмичења се враћају са освојеним медаљама. Читав сениорски састав је у својој спортској каријери забележио како појединачно, тако и екипно, освајање европских и светских медаља,  као и јуниорка Кристина Чипчић. Само у последњих пет година репрезентација у ракетном моделарству је донела 14 медаља са светских и европских првенстава. Троје репрезентативаца: Михаило Петровић, Миодраг и Кристина Чипчић су стипендисти Министарства омладине и спорта Републике Србије, уз чију велику подршку репрезентација наступа на европском првенству и учествује у борби за најбоље на европском терену.

Свим члановима ракетно-моделарске репрезентације желимо успешан наступ, на крају такмичења што више позиције на резултатској табели и у духу претходних година – освајање подијума за најбоље!

fer play2014