fbInstagram

ПРВО ВАЗДУХОПЛОВНО МОДЕЛАРСКО ТАКМИЧЕЊЕ У СЕЗОНИ 2019.

ukupni pobednici

Десети јубиларни "10. КОПЛАС ПРО КУП" освојили су Антонио Озимец из АК Сисак, Ђорђе Грубић из АК Нова Пазова и Никола Ђеоргијевски из АК "Фрањо Клуз", Земун, док је трофеј за најбољу јуниорку освојила Михаела Радић из АК Осијек. Такмичење је одржано у дисциплини дворанских клизача F1N и изведеној категорији катапулт клизача распона 150 милиметара. Традиционалне главне награде КОПЛАС ПРО КУП  освајају јуниори са најбољим збиром резултата у обе дисциплине.


Ове године АК Нова Пазова и компанија "КОПЛАС ПРО" угостили су преко 40 такмичара из три државе. Поред редовних гостију наставника и јуниора из АК Осијек и припадајућих радионица техничке културе, на ово такмичење по први пут су дошли и чланови АК Зеница из суседне Босне и Херцеговине. Домаћи моделари дошли су из Сомбора, Трстеника, Зрењанина, Новог Сада, Београда и Земуна.

Такмичење у изведеној категорији катапулт клизача F1N-150 обележили су добри летови свих такмичара и младих и старих, тако да су разлике између суседних места у пласману биле мање и од једне секунде. Како то увек и бива изненађење су приредили они најмлађи, овога пута под надзором деде Слободана "Бобана" Милића заблистала је мала Симона из Крагујевца која је освојила друго место у конкуренцији најмлађих такмичара са сјајним резултатом од 79.3 секунде испред готово двоструко старије Михаеле из Осијека, а иза сјајног Николе из Земуна који је поред злата за најмлађе освојио и сребро у укупној конкуренцији јуниора, испред Владимира из Сомбора а иза најстаријег и најозбиљнијег Антониа из Сиска.

Ни укупни пласман није остао без изненађења, као и прошле године за медаље су се очекивано надметали Нишевић Игор гост из Осијека, Светозар "Тоза" Гостојић из Зрењанина и Слободан "Бобан" Милић из АК Трстеник. Изненађење или не, тек у ову борбу се у последњој серији умешао Слободан МИДИЋ из Новог Сада и заузео треће место испред Милића "са једном секундом и једним словом разлике" што је био шаљиви коментар осталих учесника. У коначном поретку сребро је припало Този, а злато Игору који је исти успех постигао и прошле године.

У главном надметању отвореном међународном такмичењу у дисциплини F1N, наступило је 37 такмичара. Са два лета преко 40 секунди победио је Дарко Озимец из АК Сисак, испред прошлогодишњег победника Ивана Ђеоргијевског из АК "Фрањо Клуз", Земун а треће место заузео је Лазар Лаћимић из АК Беогад. Иза њих су са релативном малом разликом остали представник домаћина Дамјан Мирковић и најбољи јуниор Антонио Озимец из Сиска. Друго место у конкуренцији јуниора и убедљиву победу у конкуренцији најмлађих освојио је фантастични Видак Веселиновић из АК Трстеник испред Николе Ђеоргијевског из Земуна и Решетар Јосипа из ЦТК Чеминац Хрватска, док је јуниорска бронза припала Настасић Стефану из АК Сомбор.

Поред спортских трофеја и сувенира за најбоље такмичаре пре свега најмлађе и овога пута делиле су се и робне награде које је обезбедио сервис рачунара "Мита" а богат ручак сутрадиционално припремили пријатељи из риболовачког друштва "Лињак" из Нове Пазове.

Мартин Грубић

Нова Пазова

Фото: Жељко Вулетић, Ваздухопловни савез Војводине

fer play2014