fbInstagram

ПРИПРЕМЕ РАКЕТНИХ МОДЕЛАРА ЗА ОДЛАЗАК НА ЕВРОПСКО ПРВЕНСТВО

Medalje za najbolje

Једна од најтрофејнијих репрезентација Ваздухопловног савеза Србије припрема се да ове године наступи на 16. ФАИ Европском првенству у ракетном моделарству, које ће се одржати у Румунији (Бузау) од 24. до 30. августа ове године. У склопу припрема, у просторијама ВСС, чланови репрезентације су потписали репрезентативне уговоре и договорили даље активности са руководством ВСС и директором репрезентације.

 На овом великом међународном такмичењу у организацији Румунске моделарске федерације и Светске ваздухопловне федерације такмичиће се најбољи јуниори и сениори из европских репрезентација. Боје Србије на Европском првенству ће бранити сениори – Зоран Катанић из Аероклуба „Сремска Митровица“, Владимир и Миодраг Чипчић из Аероклуба „Кикинда“, Дејан Жак из Аероклуба „Живица Митровић“ из Беле Цркве и Михаило Петровић из Аероклуба „Фрањо Клуз“ из Земуна. У друштву сениора ће бити и троје јуниора – Кристина Чипчић из Аероклуба „Кикинда“ и Милош и Младен Бунчић из Аероклуба „Нова Пазова“. Уз такмичаре ће бити и директор репрезентације Драган Јевтић, као и два помоћника екипи на терену.

Репрезентативци Србије у ракетном моделарству су у последњих 10 година (од 2008. године) освојили невероватан број медаља – укупно 91 на Европским и Светским првенствима у сениорској и јуниорској категорији и у свих осам класа у којима се такмиче, а рекорд је забележен 2012. године када је са Светског првенства у Словачкој донето 18 медаља. Такође, три члана репрезентације – Михаило Петровић из АК „Фрањо Клуз“ Земун, Миодраг и Кристина Чипчић из АК „Кикинда“ су стипендисти Министарства омладине и спорта, категорисани као врхунски спортисти заслужног и међународног ранга.

fer play2014