fbInstagram

ПРЕГРШТ ТРОФЕЈА ЗА СРПСКЕ РАКЕТНЕ МОДЕЛАРЕ

viber image 2019 08 30 12 05 12

Репрезентација Србије у ракетном моделарству завршила је наступ на Европском првенству, одржаном у Бузау у Румунији од 24. до 30. августа, са освојених укупно шест медаља – четири појединачне и две екипне!

Јуниорка Кристина Чипчић из АК „Кикинда“ освојила је злато у класи С3А од укупно 38 јуниора из 13 држава. Још две појединачне јуниорске медаље за Србију је освојио Младен Бунчић из АК „Нова Пазова“, и то прво место у класи С6А и треће место у класи С4А. У сениорској конкуренцији, појединачну медаљу је заслужио Дејан Жак из АК „Живица Митровић“ Бела Црква, који је освојио треће место у класи С3А.

И у екипној конкуренцији јуниори су се изборили за медаље, те је српским репрезентативцима припало сребро у класи С6А и бронза у класи С1А.

На овом највећем овогодишњем ракетно-моделарском такмичењу Србију су представљали: сениори Зоран Катанић из Аероклуба „Сремска Митровица“, Владимир и Миодраг Чипчић из АК „Кикинда“, Дејан Жак из АК „Живица Митровић“ Бела Црква, Михаило Петровић из АК „Фрањо Клуз“ из Земуна и јуниори: Кристина Чипчић из АК „Кикинда“ и Младен и Милош Бунчић из АК „Нова Пазова“. Репрезентација је била под вођством тим менаџера Драгана Јевтића, уз подршку помоћника репрезентације Златка Жака и Арифа Сулејманија.

За следеће Европско првенство у ракетном моделарству (2021. година) Светска ваздухопловна федерација је организацију доделила Србији, те ће ракетни моделари за две године имати прилику да на домаћем терену прикажу сва своја умећа, знања и способности.

fer play2014