fbInstagram

ПОРЕД СПОРТИСТА И РУКОВОДСТВО ВСС ОСВАЈА НАГРАДЕ

ZA SAJT grupna

Поводом општинске славе Свети Пантелејмон и Дана градске општине Пантелеј, председник ове нишке општине Братимир Васиљевић уручио је председнику Ваздухопловног савеза Србије Лабуду Булатовићу признање почасног грађанина, за изузетан допринос промоцији и афирмацији Општине Пантелеј у земљи и свету.

Неколико година уназад, председник Булатовић са својим тимом предано ради на довођењу и организацији најзначајнијих међународних такмичења у Србију, од којих су у Нишу одржани Светски куп у прелету параглајдером 2017. године и Отворена државна првенства Словеније, БиХ и Србије. Међународна ваздухопловна федерација (ФАИ) и Међународна Комисија за параглајдинг је поверила организацију Европског првенства у прелету параглајдером Ваздухопловном савезу Србије и граду Нишу за 2020. годину, када ће 150 пилота одмерити снаге на овом престижном такмичењу прве категорије.

„У склопу припремних организационих радњи, полетиште на Сврљишким планинама, популарни „Вишеград“ и „Факиров старт“ ће до тада још боље изгледати, а у плану је асфалтирање пута од села Ореовац до полетишта у дужини од пет километара“, истакао је председник градске општине Пантелеј Братимир Васиљевић, између осталог, приликом свечаног уручења награда.

Горан Вучковић, проф. др на Машинском факултету у Нишу, као и један од оснивача локалног параглајдинг клуба „Грунф“ у Нишу и члан Управног одбора ВСС, такође је добио специјално признање заслужни грађанин, за све што је учинио за ваздухопловни спорт у Нишу, још од 2008. године, када је био главни организатор Светског првенства у дисциплини прецизно слетање параглајдером, па све до данас, када се заједно са генералним секретаром ВСС Жељком Овуком бори да оствари сан свих пилота параглајдера из Србије. Циљ који је испред њих је да Србија буде домаћин светског првенства у прелету параглајдером, јединог престижног ФАИ такмичења прве категорије које још није одржано у Србији.

fer play2014