fbInstagram

ПОЧЕО СПОРТСКИ КАМП ЗА ВАЗДУХОПЛОВНЕ МОДЕЛАРЕ

69223103 509365223163569 4140117120635633664 o

Док се јуниори репрезентативци такмиче на европском првенству у ракетном моделарству, њихови другари који се баве ваздухопловним моделарством, започели су данас спортски камп за младе перспективне спортисте, који финансира Министарство омладине и спорта Републике Србије.

Спортски камп се одржава у Сомбору и трајаће до 30. августа. Техничке припреме и теоријски рад се спроводе у радионици Аероклуба „Сомбор“, а тренинзи на терену где се одржава моделарско такмичење Бачка куп и у спортској хали Мостонга у Сомбору. Тема кампа су ваздухопловно-моделарске дисциплине Ф1Х, Ф1А и Ф1Д.

На кампу учествује 10 јуниора  из аероклубова из Зрењанина, Земуна, Трстеника, Сомбора и Нове Пазове. Међу учесницима су и три девојчице – из Зрењанина, Сомбора и Нове Пазове, а да се све одвија под контролом водиће рачуна Слободан Милић, руководилац и инструктор кампа. Стручну помоћ ће му пружати Лазо Ђеоргиевски, члан Комисије за аеромоделарство ВСС и Ференц Бачи, инструктор из домаћег АК „Сомбор“.

Младим моделарима желимо успешан рад, добро дружење и много научених нових корака у ваздухопловном моделарству, који ће им бити од значаја за сва будућа такмичења која долазе и који ће некима од њих донети нове радости и медаље.

fer play2014