fbInstagram

ПИЛОТИ ПАРАГЛАЈДЕРА ИЗНАД ПРОКУПЉА

42926034 984097181778539 1960553172195868672 o

Ревијално такмичење „Прокупље Опен“ у дисциплини прецизно слетање параглајдером одржано је последњег викенда септембра, иза брда Хисар у Прокупљу на полетишту Стрелиште, у организацији Удружења екстремних спортова „Топлице“ из Прокупља. Такмичење је уједно било део међународног ФАИ календара, те је имало и интернационални карактер, и како такво окупило 25 такмичара из Македоније, Црне Горе, Турске, Пољске, Бугарске и Србије.

Поред одличног дружења, што је један од циљева такмичења, остварени су и добри резултати, након изведене две серије скокова. Неповољни метео услови нису дозволили извођење више серија, али прилика да се то промени ће бити већ наредне године када организатор Удружење екстремних спортова „Топлице“ планира да конкурише за ново такмичење, које ће бити део календара Ваздухопловног савеза Србије и Међународне ваздухопловне федерације ФАИ.

У појединачном пласману, најбољи је био такмичар из суседне Бугарске Иво Марков, испред другопласираног Мила Јовановског из Македоније и трећепласираног домаћег пилота Миодрага Бујића из Параглајдинг клуба „Цирус“. И даме су оствариле значајне резултате, а као најбоља се истакла Лидија Џерманова из Бугарске, друго место је освојила Дариа Новицка из Пољске и треће место је припало Маријани Радовановић из Црне Горе. Екипно је прву позицију заузео тим из Бугарске у саставу: Иво Марков, Јасен Најцеф, Андреј Михајлов, Стефан Бисоров и Лидија Џерманова. На другом месту је била екипа из Македоније, а на трећем пилоти из Србије: Саша Миљковић, Роберт Милосављевић, Владимир Миливојевић, Александар Марјановић и Марко Првуловић.

fer play2014