fbInstagram

ПИЛОТИ ПАРАГЛАЈДЕРА СЕ ИЗ НИША ПРЕСЕЛИЛИ У МАКЕДОНИЈУ

2

Након учешћа на Предевропском првенству и Државном првенству у Нишу, чланови параглајдинг репрезентације Србије, отпутовали су у Крушево у Македонију, где се од 5. до 18. августа одржава 16. ФАИ Светско првенство у параглајдингу у дисциплини прелет.

Србију ће на овом првенству представљати репрезентативци Владимир Бачанин из Параглајдинг клуба „Аио037“ из Крушевца, Зоран Петровић из Параглајдинг клуба „Голија“ из Рашке и Жељко Овука из Клуба слободног летења и бициклизма „Арес“ из Београда. Поред њих на такмичење су позвани од стране организатора и Предраг Дудић из Параглајдинг клуба „Голија“ Рашка, који је председник жирија и званични пробни пилоти Марко Милутиновић из ПК „ФлајФит“ из Београда и Борис Павличевић из КСЛ „Арес“ из Београда. Учешће репрезентације Србије омогућено је уз велику подршку Министарства омладине и спорта Републике Србије.

На такмичење за најбоље на свету стигло је 150 пилота из 48 држава, међу којима су пилоти из далеких крајева Аргентине, Јапана, Исланда, Новог Зеланда. На овогодишњем светском првенству ће наступити свих шест претходних првака, као и најбоље пласирани пилоти на светској ранг листи.

Комшијски терен у Крушеву са надморском висином од 1350м, равницама које представљају савршен терен за параглајдинг трке и са врло повољним метео условима, и те како је познат нашим пилотима, и важи за омиљено стециште међу светским пилотима параглајдера.

Према програму такмичења, данас је први такмичарски дан и у наредних десет дана следе задаци и трке за надметање за најбоље на свету. Проглашење победника је у недељу 18. августа. Резултати, трке уживо и све остале информације у вези светског првенства се могу пратити путем сајта: http://pgworlds2019.mk/.

fer play2014