fbInstagram

ПИЛОТИ ОПШТЕ АВИЈАЦИЈЕ ИЗНАД ПАРАЋИНА

opsta

Првенство Србије у прецизном и аерорели летењу почиње сутра на спортском аеродрому Давидовац код Параћина. Организатор Аеро клуб „Наша крила“ из Параћина ће угостити око 10 посада из аеро клубова из Србије, који ће се до недеље 23. септембра надметати за најбоље у држави.

На овом такмичењу у конкуренцији за државно првенство, могу да учествују пилоти са важећом дозволом спортског или професионалног пилота авиона, који имају најмање 100 часова самосталног летења авионима од чега најмање 5 часова у овој години, а копилоти морају да имају важећу дозволу спортског пилота. Пилоти могу да се такмиче на свим типовима авиона, чије су путне брзине 150 км/час. У дисицплини рели летење наступају посаде, док у дисциплини прецизно летење такмичи се појединачно. Да би били најуспешнији у генералном пласману у обе дисиплине, пилоти претходно треба успешно да изведу три задатка – извиђање, временску тачност и слетање.

У складу са програмом такмичења, отварање првенства је планирано за четвртак 20. септембар од осам часова, а већ у девет часова почиње се са извршењем прве такмичарске маршуте у прецизном летењу. Следећег дана, у петак је извршење друге такмичарске маршуте у овој дисциплини, а субота је резервисана за аерорели летење. У недељу је проглашење победника у 11 часова, након чега следи ревијални летачки програм.

Сви посетиоци ће имати прилику да виде летење неких од наших најбољих спортских пилота опште авијације, а такође и спортске авионе  Утву „U-75“, Цесну „C-175“, Цесну „C-172“, Пајпер „Pa – 38“, Пајпер „Pa-18“, Пајпер „Pa-28“, којима ће пилоти изводити такмичарско летење. Уједно, на самом аеродрому Давидовац се сви могу упознати са падобранским активностима истакнутих падобранаца и чланова  Аеро клуба „Наша крила“ Параћин.

fer play2014