fbInstagram

68. ОТВОРЕНО ПАДОБРАНСКО ПРВЕНСТВО СРБИЈЕ

 DSC01862

На спортском аеродрому „Давидовац“ код Параћина, у непосредној организацији Аеро клуба „Наша крила“ Параћин и Ваздухопловног савеза Србије, од данас 19.августа до недеље 21.августа, се одржава највеће државно падобранско такмичење. Спортисти падобранци из српских аероклубова ће се такмичити за новог државног првака у дисциплини скок на циљ у појединачној и екипној конкуренцији.

Такмичарски скокови ће се, у складу са временским приликама, изводити данас и сутра у току целог дана од јутра до 19 часова, а у недељу су планирани финални скокови и надметање најбоље пласираних у ова два дана. Проглашење победника је у недељу 21.августа у 14 часова на спортском аеродрому Давидовац.

У дисциплини скокови на циљ, победник је екипа или такмичар, са најмањим укупним збиром резултата након свих завршених турнуса. Вреднује се умеће приземљења падобранаца, након скока из авиона са висине од хиљаду метара, на циљ чији је центар пречника два центиметра. Најпрецизнији резултат је у сам центар циља и износи „нула“ бодова. Што више „нула“ такмичар сакупи, тиме је његова успешност већа.

fer play2014