fbInstagram

ОСНОВНА ОБУКА ИЗ ВАЗДУХОПЛОВНЕ МЕДИЦИНЕ

200px Med logo.svg

Ваздухопловни савез Србије у сарадњи са Директоратом цивилног ваздухопловства  Републике Србије организује „Основну обуку  из ваздухопловне медицине“ у Београду у периоду од 2. до 7. децембра 2019. године.

Обука је намењена свим лекарима који су заинтересовани за ваздухопловну медицину и стицање права овлашћеног лекара ради обављања прегледа ваздухопловног особља за: класу 2 (дозвола  приватног пилота, пилота једрилице, пилота балона, параглајдера, падобранца), ЛАПЛ (дозвола пилота лаких ваздухоплова) и СС (кабинско особље).

Програм  обуке  прописан је  регулативом  Европске агенције за безбедност ваздушног саобраћаја (EASA) и  садржаће 60 часова теоријске и практичне наставе, укључујући посебне технике прегледа, а главни циљеви су стицање знања и вештина за обављање ваздухопловномедицинских прегледа и доношење оцена.

У складу са захтевима из  регулативе, обука ће се завршити тестом   из области  које су обухваћене програмом. Након положеног теста, учесницима ће бити издат сертификат о завршеној обуци. Сертификат  је један од услова за стицање права овлашћеног лекара (АМЕ) за обављање ваздухопловномедицинских прегледа за класе 2/ЛАПЛ и СС.

Трошкове обуке не сносе кандидати (иначе трошкови обуке досежу до неколико хиљада евра), већ сносе само трошкове доласка, хране и смештаја.

Сви који су заинтересовани потребно је да попуне и потпишу образац у прилогу и скенирану копију доставе најкасније до 20.11.2019. године, на мејл адресе Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. и Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.. С обзиром да је број места ограничен, неопходно је да се пријаве доставе  у складу са наведеним датумом.

Напомена: Присуство учесника од почетка до краја обуке је услов за приступање завршном тесту и  за добијање сертификата.

Остале  информације, укључујући  и детаље о програму обуке, биће  благовремено достављене, а за сва додатна питања контакт je :  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. и Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели..

fer play2014