fbInstagram

НАГРАДЕ ЗА ВАЗДУХОПЛОВНЕ МОДЕЛАРЕ ИЗ СВЕТСКЕ ВАЗДУХОПЛОВНЕ ФЕДЕРАЦИЈЕ

IMG 0164

Ових дана су у Ваздухопловни савез Србије из Светске ваздухопловне федерације стигле две вредне појединачне награде за спортисте ваздухопловне моделаре – деветогодишњег Видака Веселиновића из Крагујевца (Аероклуб „Трстеник“) и деветнаестогодишњег Бојана Гостојића из Зрењанина (Аероклуб „Зрењанин“).

Видак Веселиновић, најбољи јуниор ваздухопловни моделар ВСС у прошлој години, освојио је 3. место у генералном пласману Светског купа у категорији Ф1Б у 2018. години, те је за то добио диплому и бронзану медаљу Светске ваздухопловне федерације.

Бојан Гостојић, свим својим резултатима у досадашњој спортској каријери, заслужио је стипендију Светске ваздухопловне федерације у 2019. години. Награда до које се тешко долази и уз дугогодишње највише резултате, које је Бојан све сакупио у својој осмогодишњој каријери. Актуелни је првак Европе екипно, екипни првак света, троструки освајач светског купа за јуниоре, троструки државни првак, јуниорски првак Европе појединачно и носилац бројних других титула.  

fer play2014