fbInstagram

ВАЗДУХОПЛОВНИ МОДЕЛАРИ ПОЧЕЛИ ОВОГОДИШЊУ СЕЗОНУ ТАКМИЧЕЊА

337396464 727147818888894 8890603596014340844 n

Током фебруара и марта ваздухопловни моделари су се састали у Зрењанину и у Сомбору, како би се такмичили у оквиру дисциплина Ф1Н и Ф1Н-150 (собни модели клизача), чиме су започели такмичарску сезону 2023. у спортском ваздухопловству.

Најпре је 12.фебруара у „Кристалној дворани“ у Зрењанину у организацији АК „Зрењанин“ одржано међународно такмичење „Зрењанин индор опен“. У дисциплини Ф1Н учествовало је 32 такмичара из Хрватске, Мађарске, Канаде и Србије. Прво место је освојио Андрија Пешић из АК „Трстеник“, друго место Дамир Косир из Хрватске и треће место Никола Поповић из АК „Београд“. У дисциплини Ф1Н-150 учествовала су 42 такмичара и прво место је освојио Владимир Линардић из Канаде, друго место Драган Злокас из АК „Зрењанин“ са само једном стотинком заостатка за првопласираним и треће место Дамир Косир из Хрватске. Најбољи јуниор био је Видак Веселиновић из АК „Трстеник“у обе дисциплине. На такмичењу су учествовале и четири даме: Наталија Нишевић и Михаела Радић из АК „Осијек“, Елена Сантовац и Слађана Томић Гостојић из АК „Зрењанин“.

19.марта у „Хали Мостонга“ у Сомбору у организацији АК „Сомбор“ одржан је „8.Отворени Бачка куп и Отворено првенство Војводине“. У дисциплини Ф1Н наступило је 49 такмичара из Хрватске, Словеније, Босне и Херцеговине и Србије. Прво место је освојио Иван Ђеоргиевски из АК „Сомбор“, друго место Никола Поповић из АК „Београд“ и треће место Дарко Раић из АК „Сомбор“. У дисциплини Ф1Н-150 од 53 такмичара најбољи је био Слободан Милић из АК „Трстеник“. Друго место је освојио Стјепан Глогошки из АК „Осијек“ и треће место Игор Нишевић из истог клуба. Јуниор Видак Веселиновић из АК „Трстеник“ освојио је четврто место у овој дисциплини, а у Ф1Н је био такође најбоље пласирани јуниор. Такође и такмичење у Сомбору су улепшале својим учешћем даме: Мирјана Озимец из АК „Оса Кутина“ Хрватска, Елена Сантовац из АК „Зрењанин“, Наталија Нишевић из АК „Осијек“ Хрватска, Анастасија Боројевић из АК „Зеница“ БиХ и Вида Шкрљ из МД „Вентус“ из Ајдовшчине из Словеније.

На оба такмичења је био присутан велики број такмичара из региона, а нарочито јуниора, који су чинили више од половине учесника, што је добар показатељ и основа за сезону која предстоји и за остале ваздухопловно моделарске дисциплине.

  

fer play2014