fbInstagram

Одлазак Мирољуба Јанићијевића Цекија

Image 1
 
 
У ваздухопловству, као и иначе у животу, дани који су пред нама знају да нам донесу прегршт лепих ствари, али исто тако да нас и изненаде са тешким догађајима, информацијама и вестима. Јуче (21.априла) био је један такав дан који је растужио сваког ваздухопловца, који је познавао Мирољуба Јанићијевића Цекија. Приликом јучерашњег полетања у небеска пространства, Цеки је заувек отишао ка њима. Доживео је незгоду на самом старту на терену у Нишкој Бањи и изгубио живот. Рођен је 1970.године у Крушевцу, живео и радио у Нишу.
Тешко је укратко описати живот и дела човека какав је био Цеки. Професионалну каријеру је провео у Војсци Србије као припадник 63.Падобранске бригаде, а спортску каријеру градио и у Војсци, и у  Ваздухопловном савезу Србије, као падобранац и пилот параглајдера. Био је председник Комисије за падобранство ВСС дуги низ година и једна од главних покретачких снага овог спорта. У падобранству је забележио резултате као члан Падобранске екипе Војске Србије “Небеске видре”, затим као члан Аеро клуба “Наша крила” Параћин, а у параглајдингу као члан Параглајдинг клуба “Грунф” из Ниша. Преко 30 година се бавио падобранством и параглајдингом, дугогодишњи је члан падобранске репрезентације ВСС и падобранске репрезентације Војске Србије, вишеструки државни првак, победник међународних и домаћих такмичења, појединачно и екипно. Подофицир Војске Србије у пензији. Иза себе је имао забележених преко 6.500 скокова падобраном. Поред бројних резултата и учешћа на такмичењима у прошлости, имао је и велике планове за активности у будућности. Ових дана се активно припремао за такмичарску сезону у параглајдингу и падобранству, а и за учешће на овогодишњем европском првенству у падобранству.
Дан пред трагичан догађај, записао је “лепо је када се окренеш иза себе, а оно - пуна корпа лепих сећања”. Иако је прерано напустио овај свет, може се рећи да је за живота живео пуним плућима, радећи оно што воли и што га испуњава, свакодневно и без задршке.
Остаће упамћен у послу као велики професионалац, успешан, вредан, амбициозан и предан, а приватно као добар, ведар и драг  колега и пријатељ.
Нека му је плаво небо и широка вечна пространства!
Ваздухопловни савез Србије
 
Image 4 Image 2ImageImage 3

fer play2014