fbInstagram

ЛЕТАЧКА СЕЗОНА ТАКМИЧЕЊА ПОЧИЊЕ У НОВОМ САДУ

FB IMG 1553197013656

Прво овогодишње такмичење Ваздухопловног савеза Србије у летачким спортовима одржаће се предстојећег викенда (23. и 24. март) на спортском аеродрому Ченеј код Новог Сада. У организацији Аероклуба „Нови Сад“ пилоте параглајдера очекује прво коло лиге Србије у прецизном слетању параглајдером.

Према програму такмичења, окупљање пилота је у суботу и недељу до девет часова, након чега почиње такмичарско летење и извођење скокова на циљ до 17 часова. Проглашење победника је у недељу од 17 до 18 часова.  

Временска прогноза је обећавајућа за добро летење и такмичење, а организатор позива све заинтересоване да дођу и проведу леп викенд на ченејском аеродрому.

Прецизно слетање је једна од три дисциплине параглајдинга. На такмичењима се могу практиковати две методе за полетање – са узвишења или уз помоћ аутовитла. У Новом Саду ће пилоти полетати уз помоћ витла. Ко је најбољи знаће се након што се саберу резултати из неколико рунди слетања на циљ. Циљ има пречник 16 центиметра, а центар циља је пречника 2 центиметра и даје савршен резултат – нула. Победник је такмичар који има најмање бодова, а најмањи број бодова значи највећу прецизност у слетању.

fer play2014