fbInstagram

КОСТОЛАЦ КУП – 2.КОЛО ЛИГЕ СРБИЈЕ У ПРЕЦИЗНОМ СЛЕТАЊУ

343004707 540277734844451 5490896576263328853 n

У недељу 23. априла у Костолцу је одржано друго овогодишње домаће такмичење у параглајдингу у дисциплини прецизно слетање, у организацији Параглајдинг клуба „Бели орлови“ из Пожаревца и из подршку Центра за културу „ Костолац“. Поред тога што је био коло лиге Србије, такмичење „Костолац опен“ је било и међународног карактера, па су учествовали поред домаћих и пилоти из Хрватске, Кине, Румуније, Словеније и Мађарске.

У укупном генералном пласману, након одржане три такмичарске серије и од 45 такмичара, најбољи је био Драган Попов из Спортског параглајдинг клуба „Беркут“ из Вршца. Друго место је освојио Милош Тимотић из СУВС „Златибор“ и треће место Слободан Малетић из КВС „Кошава“ Београд. Екипно најбољи су били пилоти СУВС „Златибор“, испред другопласираних кинеских пилота и трећепласираних пилота из КВС „Кошава“ Београд. Прво место у конкуренцији дама је освојила Диана Згела из Хрватске, друго место Илона Холоси из Мађарске и треће место Доротеа Протрка из Хрватске.

Прва три пласирана – Попов, Тимотић и Малетић су били најбољи и у лигашком делу такмичења, док јe екипно у лиги прво место заузео КВС „Кошава“, друго место СУВС „Златибор“ и треће место СПК „Беркут“ Вршац.

 

fer play2014