fbInstagram

ГОЛИЈА ДОМИНИРАЛА НАД АЛПИМА

Srpska piloti u Sloveniji

Предраг Дудић, пилот параглајдинг клуба „Голија“ из Рашке, победник је Државног првенства Србије у параглајдингу у дисциплини прелет, које се прошле недеље (12-19. јула) одржало у Словенији на теренима изнад Нове Горице. На истом такмичењу, пилоти ПК „Голија“ успели су да освоје титулу екипног државног првака. Зоран Николић, Марко Милетић и Зоран Петровић су са предводником Дудићем, донели титулу екипног првака Србије у Рашку први пут у својој историји.

Након више од 10 сати проведених у ваздуху без моторног погона и прелетених преко 300км, Дудић је иза себе оставио свог клупског колегу и некадашњег шампиона Србије Зорана Петровића, који се после паузе вратио такмичењима освојивши сребрну медаљу. Бронзани пилот Србије у параглајдингу постао је Милан Стевић из Пожаревца.

Победа ПК „Голија“ у екипном пласману је била виша него убедљива над осталим клубовима, па је тако прошлогодишњи шампион Србије, ПК „Арес“ из Београда. освојио друго место, док су се као трећепласирани у Краљево вратили пилоти ПК „Еол“.

-          Дупла победа. Пресрећан сам. Чак ми је можда и дража екипна титула него појединачна, јер иза овог резултата стоји тимски рад. Хвала много општини Рашка на разумевању, као и Спортском савезу Рашка који нам пружају подршку током целе године. Ово су моји Рашчани заслужили да се поносе најбољим пилотима у земљи. – усхићено је изјавио Дудић.

Због специфичности спорта Државна првенства у параглајдингу се често одржавају ван граница својих држава. Тако је ове године првенство Србије одржано у Словенији као део пројекта сарадње са Словенијом, Босном и Херцеговином и Хрватском, чија су државна првенства одржана прошле године на Копаонику. План је да се сваке године такмичења одрже у другој држави ради јачања ваздухопловних односа али и упознавања различитих терена и добијања бодова на међународној ранг листи. Након овог такмичења остаје на Ваздухопловним савезима БиХ и Хрватске да испуне свој део договора.

fer play2014