fbInstagram

ЈУНИОРИ ОСВОЈИЛИ КУП СРБИЈЕ

2

Завршно коло Купа Србије у ракетном моделарству одржано је 10. новембра на терену "Шумарски Рит" код Војке, а у заједничкој организацији АК "Савски Првенац" из Београда, АК "Михајло Петровић" из Банатског Карловца и АК Нова Пазова. Учествовало је двадесет моделара из Кикинде, Беле Цркве, Аде, Београда, Банатског Карловца и Нове Пазове.

Као и претходно одржано Државо првенство Србије и ово такмичење је протекло у фер и коректној атмосфери. Дан је почео дисциплином ракета са траком S6 популарних "стримерица" где су одлучивале нијансе у двобоју напредне технологије којом су били опремљени Кикинђани и огромног икуства старог тренера којим су располагали такмичари из Аде. На крају дана најуспешнији су били јунори Кристина Чипчић из Кикинде, Срђан Радашин и Емил Драгин из Аде, између којих се на друго место у укупном пласману "уденуо" млади сениор Ференц Илеш такође из Аде. Сасвим очекивано јуниори из Аде су убедљиво победили у екипном двобију са млађим другарима из Нове Пазове, а у сениорском екипном надметању победу је однела сложна екипа АК "Живица Митровић" из Беле Цркве, испред Аде и екипе Банатског Карловца.

У наставку дана летеле су се ракете са падобраном S3 код којих је за добар резултат веома значајан и тимски рад на праћењу и враћању модела, па су тако најуспешнији били такмичари из Беле Цркве којима је припала и екипна победа а испред Банатског Карловца и Аде. Отац и син Златко и Дејан Жак из Беле Цркве окитили су се бронзаном и златном медаљом, а између њих нашао се најбољи јуниор на такмичењу Младен Бунчић из Нове Пазове који је иза себе оставио старије другове из Аде, Милана Димитрова и Емила Драгина. Иако су "бацили све карте" на Младена, Пазовачки јуниори и њихови тренери су тимским радом успели да постигну добар резултат и победе у двобоју јуниорских екипа.

На крају дана када се све сабрало уследило је веома пријатно изненађење, овогодишњи Куп Србије убедљиво је "припао" јуниорима!

У генералном пласману дисциплине ракета са падобраном јунири су освојили сва три одличија - Младен Бунчић из АК Нова Пазова, те Емил Драгин и Милан Димитров из АК Ада. У дисциплини ракета са траком прво место у генералном пласману освојио је млади репрезентативац Миодраг Чипчић из АК Кикинда, праћен тројком најуспешнијих јуниора Кристином Чипчић из Кикинде, Емил Драгином из Аде и Младеном Бунчићем из АК Нова Пазова.

Иако су имали један наступ мање, сениорска екипа АК "Живица Митровић" из Беле Цркве је успела да одличним разултатом на завршном колу престигне колеге из Аде и освоји екипни трофеј у генералном пласману ракета са падобраном док је треће место припало екипи Банатског Карловца. У дисциплини ракете са траком Ада је била успешнија током читаве сезоне и заслужено победила испред Беле Цркве и Банатског Карловца. У надметању јунирских екипа у овој дисциплини победу је однела Нова Пазова, а испред Аде и Војке.

Мартин Грубић

АК „Нова Пазова“

fer play2014