ЈОШ ДВЕ СВЕТСКЕ РАКЕТАШКЕ МЕДАЉЕ ЗА СРБИЈУ

Након сребра у јуниорксој конкуренцији у категорији С3, наши такмичари освојили су још две медаље на Светском првенству ракетних моделара у Украјини: Владимир Чипчић нам доноси злато у класи С3А, а јуниори су екипно освојили бронзу у класи С9А.

IMG 20160827 201738 Small

                Ракетни моделари нам и даље шаљу добре вести из Украјине са Светског првенства. Након што нас је Дејан Жак обрадовао првом медаљом за Србију освојивши сребро у категорији С3, добили смо и две нове медаље.

                У категорији С3А, сениор Владимир Чипчић освојио је прво место међу више од 50 такмичара. За њим су се пласирали Шпанац Јорди Роура и Бугарин Валентин Савов. Победник је изборен након два додана лета. Наш Лука Воларевић освојио је у овој категорији седмо место, а Весна Катанић 36. позицију.  Србији је за 31 поен измакла медаља и у екипној конкуренцији, тако да су наши моделари у овој класи завршили у тимском поретку на 4. месту међу 18 репрезентација.

                У класи С9А, наши јуниори су трећи најбољи на свету. Дејан Жак, Кристина Чипчић и Милан Димитров су се за овај пласман изборили међу 12 светских националних тимова. У овој класи наш најбоље пласиран такмичар је Дејан Жак на 11. месту. Кристина Чипчић је на 13. позицији, а Милан Димитров на 16.

                Очекујемо још вести од наших такмичара из Украјине, а сутра их очекујемо и да пристигну у Београд. 

fer play2014