fbInstagram

ИВАНОВИЋИ НАЈБОЉЕ ЛЕТЕЛИ У ЧАСТ ПИЛОТА МИХАЈЛА ПЕТРОВИЋА

 DSC9703

Прелазни пехар „Икар“ за победника такмичења моторних пилота Меморијал „Пилот Михајло Петровић“ , понели су ове године Дејан и Миодраг Ивановић из Аероклуба „Сербона“ из Београда.  Они су били најуспешнија посада на такмичењу одржаном 15. јуна у Смедеревској Паланци.

У оквиру обележавања сећања на првог српског пилота  Михајла Петровића, у суботу 15. јуна су одржане две манифестације – једна на аеродрому Рудине код Смедеревске Паланке, а друга у његовом родном месту Влакчи.

Са аеродрома у Смедеревској Паланци стартовало је шест посада са укупно 12 пилота из Смедеревске Паланке, Параћина, Трстеника, Ваљева, Смедерева и Београда. Пилоти су у оквиру задатка прелетели Велику Крсну, Орашац, Влакчу, Свилајнац и вратили се на полазно одредиште. Најбоље резултате су постигли Миодраг и Дејан Ивановић, испред другопласиране посаде – Александра Годића и Ратка Јовановића из Аероклуба „Наша крила“ из Параћина и трећепласираних Горана Бошковића и Александра Унчанина из Аероклуба „Трстеник“. Такмичењу моторних пилота присуствовали су припадници Војске Србије, МУП РС и помоћник министра саобраћаја господин Зоран Илић, који је отворио ову ваздухопловну манифестацију.

И док је домаћин организатор Аероклуб „Јасеница“ водио рачуна да такмичење прође у најбољем реду, као и окупљање и дружење пилота на спортском аеродрому у Смедеревској Паланци, са друге стране у Влакчи, код родне куће пилота Михајла Петровића, у организацији Завичајног удружења Влакча и представника спортског и војног ваздухопловства, положени су венци у знак сећања на великана српског ваздухопловства, уз пригодан програм. Српски пилоти су и ове године, као и свих претходних, показали да не заборављају велике људе и подухвате, поштујући историју, прошлост и традицију.

fer play2014