• Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase

Чланци

ПРОГЛАШЕЊЕ НАЈБОЉИХ СПОРТИСТА ВСС ЗА 2013. ГОДИНУ

 

Свечаност проглашења најбољих спортиста Ваздухопловног савеза Србије за 2013. годину одржаће се у четвртак, 6. марта 2014. године у 12 часова, у просторијама ВСС (Ресторан Аероклуб, Узун Миркова 4, Београд).

ОСНИВАЊЕ ВАЗДУХОПЛОВНОГ САВЕЗА БАЛКАНА

На иницијативу Ваздухопловног савеза Србије у Београду је потписан Меморандум о разумевању ради оснивања Ваздухопловног савеза Балкана. Оснивачком састанку присуствовали су представници седам држава: Албаније, Босне и Херцеговине, Бугарске, Турске, Грчке, Хрватске и Србије. Испред Србије, овај Меморандум потписали су председник и генерални секретар ВСС-а, Жељко Овука и Лабуд Булатовић, а подршку овом важном догађају су својим присуством дали и спортски директор Спортског савеза Србије, Драган Шешум и командант 204. Ваздухопловне бригаде, бригадни генерал Предраг Бандић.

Одржана ваздухопловна спортска манифестација Летачки дан „Лисичији Јарак 2013“

Одржана ваздухопловна спортска манифестација Летачки дан „Лисичији Јарак 2013“

 

ЛЕТАЧКИ ДАН ИЗНАД ЛИСИЧИЈЕГ ЈАРКА

Падобрански скокови, летови змајева и ултралаких авиона, једрилица, парамотора, жирокоптера, акробатских авиона, прецизно слетање пилота параглајдера, као и приказ топловаздушног балона и вештина ваздухопловних и ракетних моделара – само су део програма „Летачки дан – Лисичији Јарак 2013“

СРБИЈА У ВРХУ СВЕТСКЕ ЛИСТЕ

Резултати са европских и светских првенстава из прошле године показују да је по броју освојених медаља у ваздухопловном спорту Србија међу топ 10 земаља, од укупно више од 100 чланица Светске ваздухопловне федеранције

LETAČKI DAN NA AERODROMU „PONIKVE“

U subotu, 5. oktobra 2013. godine, na aerodromu „Ponikve“ će se održati otvoreni letački dan povodom ponovnog otvaranja aerodroma. Organizator je JP Aerodrom „Ponikve“ uz pomoć Vazduhoplovnog saveza Srbije u organizaciji i realizaciji letačkog programa.

POTVRDA PROŠLOGODIŠNJE TITULE U RELI LETENJU

Paraćinci Ljubiša Naumović i Aleksandar Godić iz Aerokluba „Naša Krila“ pobednici su ovogodišnjeg Prvenstva motornih pilota Srbije u reli letenju u generalnom pojdinačnom plasmanu. Time je titula državnih prvaka ostala u istim rukama od prošle godine.

SmartNews.com