• Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase

Чланци

ПАРАЋИНЦИ ПОНОВО НАЈБОЉИ

Протеклог викенда (19.09.-21.09.), на аеродрому у Трстенику, одржано је Државно првенство Србије у рели летењу. У одличној организацији аероклуба „Трстеник“ и Ваздухопловног савеза Србије, под покровитељством Министарства омладине и спорта и Спортског савеза Србије, такмичило се осам посада у три дисциплине.

ТРСТЕНИК ДОМАЋИН ДРЖАВНОГ ПРВЕНСТВА У РЕЛИ ЛЕТЕЊУ

Прво овогодишње такмичење за пилоте опште авијације одржаће се предстојећег викенда на спортском аеродрому у Трстенику, где ће се у организацији Ваздухопловног савеза Србије и Аеро клуба „Трстеник“ моторни пилоти надметати за најбољег у држави.

ОДЛАГАЊЕ ПРВЕНСТВА СРБИЈЕ У МОТОРНОМ ЛЕТЕЊУ

 

Првенство Србије у прецизном летењу моторних пилота, које је требало да се одржи предстојећег викенда (12.-14.септембар 2014. године) на спортском аеродрому у Кикинди, одлаже се због предвиђених лоших метеоролошких услова.

О новом термину одржавања овог такмичења обавестићемо Вас благовремено.

 

Ваздухопловни савез Србије

ПРОГЛАШЕЊЕ НАЈБОЉИХ СПОРТИСТА ВСС ЗА 2013. ГОДИНУ

 Свечаност проглашења најбољих спортиста Ваздухопловног савеза Србије за 2013. годину одржаће се у четвртак, 6. марта 2014. године у 12 часова, у просторијама ВСС (Ресторан Аероклуб, Узун Миркова 4, Београд).

ОСНИВАЊЕ ВАЗДУХОПЛОВНОГ САВЕЗА БАЛКАНА

На иницијативу Ваздухопловног савеза Србије у Београду је потписан Меморандум о разумевању ради оснивања Ваздухопловног савеза Балкана. Оснивачком састанку присуствовали су представници седам држава: Албаније, Босне и Херцеговине, Бугарске, Турске, Грчке, Хрватске и Србије.

Одржана ваздухопловна спортска манифестација Летачки дан „Лисичији Јарак 2013“

Овога викенда посетиоци спортског аеродрома Лисичији Јарак у Београду имали су прилику да виде све ваздухопловне спортове на једном месту, а најсрећнији су извукли и два тандем скока падобраном. 

ЛЕТАЧКИ ДАН ИЗНАД ЛИСИЧИЈЕГ ЈАРКА

Падобрански скокови, летови змајева и ултралаких авиона, једрилица, парамотора, жирокоптера, акробатских авиона, прецизно слетање пилота параглајдера, као и приказ топловаздушног балона и вештина ваздухопловних и ракетних моделара – само су део програма „Летачки дан – Лисичији Јарак 2013“.

SmartNews.com