• Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase

Чланци

ПРОГЛАШЕЊЕ НАЈБОЉИХ СПОРТИСТА ВСС ЗА 2013. ГОДИНУ

 Свечаност проглашења најбољих спортиста Ваздухопловног савеза Србије за 2013. годину одржаће се у четвртак, 6. марта 2014. године у 12 часова, у просторијама ВСС (Ресторан Аероклуб, Узун Миркова 4, Београд).

ОСНИВАЊЕ ВАЗДУХОПЛОВНОГ САВЕЗА БАЛКАНА

На иницијативу Ваздухопловног савеза Србије у Београду је потписан Меморандум о разумевању ради оснивања Ваздухопловног савеза Балкана. Оснивачком састанку присуствовали су представници седам држава: Албаније, Босне и Херцеговине, Бугарске, Турске, Грчке, Хрватске и Србије.

Одржана ваздухопловна спортска манифестација Летачки дан „Лисичији Јарак 2013“

Овога викенда посетиоци спортског аеродрома Лисичији Јарак у Београду имали су прилику да виде све ваздухопловне спортове на једном месту, а најсрећнији су извукли и два тандем скока падобраном. 

ЛЕТАЧКИ ДАН ИЗНАД ЛИСИЧИЈЕГ ЈАРКА

Падобрански скокови, летови змајева и ултралаких авиона, једрилица, парамотора, жирокоптера, акробатских авиона, прецизно слетање пилота параглајдера, као и приказ топловаздушног балона и вештина ваздухопловних и ракетних моделара – само су део програма „Летачки дан – Лисичији Јарак 2013“.

СРБИЈА У ВРХУ СВЕТСКЕ ЛИСТЕ

Резултати са европских и светских првенстава из прошле године показују да је по броју освојених медаља у ваздухопловном спорту Србија међу топ 10 земаља, од укупно више од 100 чланица Светске ваздухопловне федеранције.

ЛЕТАЧКИ ДАН НА АЕРОДРОМУ „ПОНИКВЕ“

У суботу, 5. октобра 2013. године, на аеродрому „Поникве“ ће се одржати отворени летачки дан поводом поновног отварања аеродрома. Организатор је ЈП Аеродром „Поникве“ уз помоћ Ваздухопловног савеза Србије у организацији и реализацији летачког програма.

ПОТВРДА ПРОШЛОГОДИШЊЕ ТИТУЛЕ У РЕЛИ ЛЕТЕЊУ

Параћинци Љубиша Наумовић и Александар Годић из Аероклуба „Наша Крила“ победници су овогодишњег Првенства моторних пилота Србије у рели летењу у генералном појдиначном пласману. Тиме је титула државних првака остала у истим рукама од прошле године.

SmartNews.com