• Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase

Чланци

Пара-ски Никшић 2014На падобранском такмичењу „Отворено првенство Црне Горе – Пара-ски, Никшић 2014“, одржаном протеклог викенда (22.03.), eкипа из Србије „ИПА ВСС“ – Београд, освојила је друго место. Наш најбоље пласирани такмичар, у веома напетој борби, био је Мирољуб Јанићијевић из „ИПА ВСС“ Београд, освојивши треће место са девет негативних поена.

ПРОГЛАШЕЊЕ НАЈБОЉИХ СПОРТИСТА ВСС ЗА 2013. ГОДИНУ

 

Свечаност проглашења најбољих спортиста Ваздухопловног савеза Србије за 2013. годину одржаће се у четвртак, 6. марта 2014. године у 12 часова, у просторијама ВСС (Ресторан Аероклуб, Узун Миркова 4, Београд).

ОСНИВАЊЕ ВАЗДУХОПЛОВНОГ САВЕЗА БАЛКАНА

На иницијативу Ваздухопловног савеза Србије у Београду је потписан Меморандум о разумевању ради оснивања Ваздухопловног савеза Балкана. Оснивачком састанку присуствовали су представници седам држава: Албаније, Босне и Херцеговине, Бугарске, Турске, Грчке, Хрватске и Србије. Испред Србије, овај Меморандум потписали су председник и генерални секретар ВСС-а, Жељко Овука и Лабуд Булатовић, а подршку овом важном догађају су својим присуством дали и спортски директор Спортског савеза Србије, Драган Шешум и командант 204. Ваздухопловне бригаде, бригадни генерал Предраг Бандић.

Одржана ваздухопловна спортска манифестација Летачки дан „Лисичији Јарак 2013“

Одржана ваздухопловна спортска манифестација Летачки дан „Лисичији Јарак 2013“

 

ЛЕТАЧКИ ДАН ИЗНАД ЛИСИЧИЈЕГ ЈАРКА

Падобрански скокови, летови змајева и ултралаких авиона, једрилица, парамотора, жирокоптера, акробатских авиона, прецизно слетање пилота параглајдера, као и приказ топловаздушног балона и вештина ваздухопловних и ракетних моделара – само су део програма „Летачки дан – Лисичији Јарак 2013“

СРБИЈА У ВРХУ СВЕТСКЕ ЛИСТЕ

Резултати са европских и светских првенстава из прошле године показују да је по броју освојених медаља у ваздухопловном спорту Србија међу топ 10 земаља, од укупно више од 100 чланица Светске ваздухопловне федеранције

7. Европско првенство у падобранству

Од 22. До 26. Августа у руском месту Cheboksaryодржано је Европско првенство у класичним падобранским дисциплинама – скок на циљ и фигуративни скокови. Србију је представљала репрезентација од шест такмичара: Љубиша Наумовић, Александар Цветковић, Мирољуб Јанићијевић, Стеван Милетић, Слободан Терзић и Светлана Симић.

SmartNews.com