• Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase

Чланци

ЖЕНЕ ПОКРЕЋУ СВЕТ

Државни рекорд у падобранству, оборен је у понедељак 27. октобра на војном аеродрому Батајница након десет дана покушавања. Формацијски лик у току слободног пада, образовало је 25 падобранаца, међу којима је било и три падобранке. Скокови су се изводили из војног хеликоптера МИ-17 са висине од 3500 метара.

ГРИФОН ВИЦЕШАМПИОН ЈАДРАНА

Екипа ПК „Грифон“ из Београда, освојила је друго место на међународном такмичењу 26. Јадрански падобрански куп – Бар, у Црној Гори. Од наше екипе, био је бољи само тим Белорусије, који је освојио прво место. Треће место на такмичењу,освојила је екипа из Бања Луке. Међу екипама које нису имале довољно добре резултате за одличја, нашли су се падобранци из Црне Горе, Шведске, Русије и Македоније

У БАЊА ЛУЦИ КАО КОД КУЋЕ

На 33. светском првенству у падобранству, које се одржало протекле недеље у Бања Луци, репрезентација Србије освојила је 10. место у укупном пласману. У дисциплини прецизно слетање, наш национални тим освојио је 17. место. Прва три места у овој дисциплини, остала су резервисана за светске велесиле у пољу ваздухопловства. Русија, Кина и Словенија, узели су одличја на овој великој падобранској смотри.  У укупном пласману, златну медаљу однела је репрезентација Чешке, светски вицешампиони од ове године су Руси, док је бронзано одличје припало екипи из Белорусије.

СПРЕМНИ ОДЛАЗЕ НА СВЕТСКО ПРВЕНСТВО

Победник 60. Државног првенства у падобранству које се одржало прошле недеље на аеродрому Давидовац у Параћину је Мирољуб Јанићијевић – Цеки из падобранске екипе Војске Србије „Небеске видре“. Он је као провопласирани у дисциплинама фигуративни скокови и скок на циљ, освојио прво место у генералном пласману.  Другопласирани падобранац био је Љубиша Наумовић из ПК „Наша крила“ – Параћин, који је иза себе на трећем месту оставио своју супругу Светлану Симић такође из ПК „Наша крила“.

ОН НИКАДА НЕ ОДУСТАЈЕ - ГОРАН ТОДОРОВИЋ ФАЦА

Снага, упорност и воља су речи које најбоље описују нашег пријатеља ваздухопловца Горана Тодоровића Фацу. Чак ни сурова судбина која га је задесила, у њему није успела да убије дух војника који се не предаје.

Пара-ски Никшић 2014


На падобранском такмичењу „Отворено првенство Црне Горе – Пара-ски, Никшић 2014“, одржаном протеклог викенда (22.03.), eкипа из Србије „ИПА ВСС“ – Београд, освојила је друго место. Наш најбоље пласирани такмичар, у веома напетој борби, био је Мирољуб Јанићијевић из „ИПА ВСС“ Београд, освојивши треће место са девет негативних поена.

ПРОГЛАШЕЊЕ НАЈБОЉИХ СПОРТИСТА ВСС ЗА 2013. ГОДИНУ

Свечаност проглашења најбољих спортиста Ваздухопловног савеза Србије за 2013. годину одржаће се у четвртак, 6. марта 2014. године у 12 часова, у просторијама ВСС (Ресторан Аероклуб, Узун Миркова 4, Београд).

SmartNews.com