• Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase

Чланци

ОН НИКАДА НЕ ОДУСТАЈЕ - ГОРАН ТОДОРОВИЋ ФАЦА

Снага, упорност и воља су речи које најбоље описују нашег пријатеља ваздухопловца Горана Тодоровића Фацу. Чак ни сурова судбина која га је задесила, у њему није успела да убије дух војника који се не предаје.

Пара-ски Никшић 2014


На падобранском такмичењу „Отворено првенство Црне Горе – Пара-ски, Никшић 2014“, одржаном протеклог викенда (22.03.), eкипа из Србије „ИПА ВСС“ – Београд, освојила је друго место. Наш најбоље пласирани такмичар, у веома напетој борби, био је Мирољуб Јанићијевић из „ИПА ВСС“ Београд, освојивши треће место са девет негативних поена.

ПРОГЛАШЕЊЕ НАЈБОЉИХ СПОРТИСТА ВСС ЗА 2013. ГОДИНУ

Свечаност проглашења најбољих спортиста Ваздухопловног савеза Србије за 2013. годину одржаће се у четвртак, 6. марта 2014. године у 12 часова, у просторијама ВСС (Ресторан Аероклуб, Узун Миркова 4, Београд).

ОСНИВАЊЕ ВАЗДУХОПЛОВНОГ САВЕЗА БАЛКАНА

На иницијативу Ваздухопловног савеза Србије у Београду је потписан Меморандум о разумевању ради оснивања Ваздухопловног савеза Балкана. Оснивачком састанку присуствовали су представници седам држава: Албаније, Босне и Херцеговине, Бугарске, Турске, Грчке, Хрватске и Србије. Испред Србије, овај Меморандум потписали су председник и генерални секретар ВСС-а, Жељко Овука и Лабуд Булатовић.

Одржана ваздухопловна спортска манифестација Летачки дан „Лисичији Јарак 2013“

Овога викенда посетиоци спортског аеродрома Лисичији Јарак у Београду имали су прилику да виде све ваздухопловне спортове на једном месту, а најсрећнији су извукли и два тандем скока падобраном

 

ЛЕТАЧКИ ДАН ИЗНАД ЛИСИЧИЈЕГ ЈАРКА

Падобрански скокови, летови змајева и ултралаких авиона, једрилица, парамотора, жирокоптера, акробатских авиона, прецизно слетање пилота параглајдера, као и приказ топловаздушног балона и вештина ваздухопловних и ракетних моделара – само су део програма „Летачки дан – Лисичији Јарак 2013“

СРБИЈА У ВРХУ СВЕТСКЕ ЛИСТЕ

Резултати са европских и светских првенстава из прошле године показују да је по броју освојених медаља у ваздухопловном спорту Србија међу топ 10 земаља, од укупно више од 100 чланица Светске ваздухопловне федеранције.

SmartNews.com