• Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase

Чланци

ПРОГЛАШЕЊЕ НАЈБОЉИХ СПОРТИСТА ВСС ЗА 2013. ГОДИНУ

 Свечаност проглашења најбољих спортиста Ваздухопловног савеза Србије за 2013. годину одржаће се у четвртак, 6. марта 2014. године у 12 часова, у просторијама ВСС (Ресторан Аероклуб, Узун Миркова 4, Београд).

ОСНИВАЊЕ ВАЗДУХОПЛОВНОГ САВЕЗА БАЛКАНА

На иницијативу Ваздухопловног савеза Србије у Београду је потписан Меморандум о разумевању ради оснивања Ваздухопловног савеза Балкана. Оснивачком састанку присуствовали су представници седам држава: Албаније, Босне и Херцеговине, Бугарске, Турске, Грчке, Хрватске и Србије. 

Одржана ваздухопловна спортска манифестација Летачки дан „Лисичији Јарак 2013“

Најпре подизањем топловаздушног балона, а потом скоковима падобранаца са висине од 1200 м, отворен је Летачки дан „Лисичији Јарак 2013“ у организацији Ваздухопловног савеза Србије.

 

ЛЕТАЧКИ ДАН ИЗНАД ЛИСИЧИЈЕГ ЈАРКА

Падобрански скокови, летови змајева и ултралаких авиона, једрилица, парамотора, жирокоптера, акробатских авиона, прецизно слетање пилота параглајдера, као и приказ топловаздушног балона и вештина ваздухопловних и ракетних моделара – само су део програма „Летачки дан – Лисичији Јарак 2013“

СРБИЈА У ВРХУ СВЕТСКЕ ЛИСТЕ

Резултати са европских и светских првенстава из прошле године показују да је по броју освојених медаља у ваздухопловном спорту Србија међу топ 10 земаља, од укупно више од 100 чланица Светске ваздухопловне федеранције

ЗОРАН ФРЕНЦ ПОТВРДИО ТИТУЛУ ДРЖАВНОГ ПРВАКА У ВАЗДУХОПЛОВНОМ ЈЕДРИЛИЧАРСТВУ

На спортском аеродрому „Ечка“ крај Зрењанина од 5. до 14. јула летели су најбољи једриличари Србије и након пет такмичарских дана, добили смо новог – старог државног првака. Зоран Френц из Аероклуба „Ваја“ из Београда, освојио је 1. место и тако потврдио примат који има у овом ваздухопловном спорту последњих неколико година.

Такмичење за државне прваке на аеродрому Ечка

У петак, 5. јула на спортском аеродрому Ечка крај Зрењанина почело је 59. Државно првенство у ваздухопловном једриличарству, које ће трајати до 15. јула. Укупно 12 екипа, од којих две из Словеније, такмичиће се наредних дана у дисциплини прелет.

SmartNews.com