• Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase

Чланци

60. ПУТ БОРБА ЗА НАЈБОЉЕГ ЈЕДРИЛИЧАРА

Јубиларно 60. Државно првенство у ваздухопловном једриличарству, одржаће се од 11.-26. јула на аеродрому „Ечка“ код Зрењанина. Организатори су Ваздухопловни савез Србије и локални Аеро клуб „Зрењанин“ из Зрењанина. Очекује се долазак близу 20 учесника и неколико такмичара из иностранства.

СРБИ И БРАЗИЛЦИ ЗАЈЕДНО ЈЕДРЕ

 

 Репрезентација Србије у ваздухопловном једриличарству отпутовала је у фински градић Рајскала, где ће се од 22. јуна до 06. јула  одржати Светско првенство у овом спорту. Наши пилоти Бранко Стојковић и Влатко Рихтер, такмичиће се против 98 посада из 25 земаља.

 

Једрилице над Војводином

Од 26. априла до 10. маја одржаће се такмичење у ваздухопловном једриличарству „Зрењанин куп 2014“. Под слоганом „Летимо срцем“, најбољи српски пилоти једрилица, такмичиће се на војвођанском небу. Полетање ће се вршити на аеродрому Ечка код Зрењанина, а траса којом ће летети такмичари, зависиће од временских услова. 

ПРОГЛАШЕЊЕ НАЈБОЉИХ СПОРТИСТА ВСС ЗА 2013. ГОДИНУ

 Свечаност проглашења најбољих спортиста Ваздухопловног савеза Србије за 2013. годину одржаће се у четвртак, 6. марта 2014. године у 12 часова, у просторијама ВСС (Ресторан Аероклуб, Узун Миркова 4, Београд).

ОСНИВАЊЕ ВАЗДУХОПЛОВНОГ САВЕЗА БАЛКАНА

На иницијативу Ваздухопловног савеза Србије у Београду је потписан Меморандум о разумевању ради оснивања Ваздухопловног савеза Балкана. Оснивачком састанку присуствовали су представници седам држава: Албаније, Босне и Херцеговине, Бугарске, Турске, Грчке, Хрватске и Србије. 

Одржана ваздухопловна спортска манифестација Летачки дан „Лисичији Јарак 2013“

Овога викенда посетиоци спортског аеродрома Лисичији Јарак у Београду имали су прилику да виде све ваздухопловне спортове на једном месту, а најсрећнији су извукли и два тандем скока падобраном

 

ЛЕТАЧКИ ДАН ИЗНАД ЛИСИЧИЈЕГ ЈАРКА

Падобрански скокови, летови змајева и ултралаких авиона, једрилица, парамотора, жирокоптера, акробатских авиона, прецизно слетање пилота параглајдера, као и приказ топловаздушног балона и вештина ваздухопловних и ракетних моделара – само су део програма „Летачки дан – Лисичији Јарак 2013“

SmartNews.com