• Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase

Чланци

ПРОГЛАШЕЊЕ НАЈБОЉИХ СПОРТИСТА ВСС ЗА 2013. ГОДИНУ

 

Свечаност проглашења најбољих спортиста Ваздухопловног савеза Србије за 2013. годину одржаће се у четвртак, 6. марта 2014. године у 12 часова, у просторијама ВСС (Ресторан Аероклуб, Узун Миркова 4, Београд).

ОСНИВАЊЕ ВАЗДУХОПЛОВНОГ САВЕЗА БАЛКАНА

На иницијативу Ваздухопловног савеза Србије у Београду је потписан Меморандум о разумевању ради оснивања Ваздухопловног савеза Балкана. Оснивачком састанку присуствовали су представници седам држава: Албаније, Босне и Херцеговине, Бугарске, Турске, Грчке, Хрватске и Србије. Испред Србије, овај Меморандум потписали су председник и генерални секретар ВСС-а, Жељко Овука и Лабуд Булатовић, а подршку овом важном догађају су својим присуством дали и спортски директор Спортског савеза Србије, Драган Шешум и командант 204. Ваздухопловне бригаде, бригадни генерал Предраг Бандић.

Одржана ваздухопловна спортска манифестација Летачки дан „Лисичији Јарак 2013“

Одржана ваздухопловна спортска манифестација Летачки дан „Лисичији Јарак 2013“

 

ЛЕТАЧКИ ДАН ИЗНАД ЛИСИЧИЈЕГ ЈАРКА

Падобрански скокови, летови змајева и ултралаких авиона, једрилица, парамотора, жирокоптера, акробатских авиона, прецизно слетање пилота параглајдера, као и приказ топловаздушног балона и вештина ваздухопловних и ракетних моделара – само су део програма „Летачки дан – Лисичији Јарак 2013“

СРБИЈА У ВРХУ СВЕТСКЕ ЛИСТЕ

Резултати са европских и светских првенстава из прошле године показују да је по броју освојених медаља у ваздухопловном спорту Србија међу топ 10 земаља, од укупно више од 100 чланица Светске ваздухопловне федеранције

ZORAN FRENC POTVRDIO TITULU DRŽAVNOG PRVAKA U VAZDUHOPLOVNOM JEDRILIČARSTVU

Na sportskom aerodromu „Ečka“ kraj Zrenjanina od 5. do 14. jula leteli su najbolji jedriličari Srbije i nakon pet takmičarskih dana, dobili smo novog – starog državnog prvaka. Zoran Frenc iz Aerokluba „Vaja“ iz Beograda, osvojio je 1. mesto i tako potvrdio primat koji ima u ovom vazduhoplovnom sportu poslednjih nekoliko godina.

TAKMIČENJE ZA DRŽAVNE PRVAKE NA AERODROMU EČKA

U petak, 5. jula na sportskom aerodromu Ečka kraj Zrenjanina počelo je 59. Državno prvenstvo u vazduhoplovnom jedriličarstvu, koje će trajati do 15. jula. Ukupno 12 ekipa, od kojih dve iz Slovenije, takmičiće se narednih dana u disciplini prelet.

SmartNews.com