• Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase

Вести и новости балонарства

ПРОГЛАШЕЊЕ НАЈБОЉИХ СПОРТИСТА ВСС ЗА 2013. ГОДИНУ

Свечаност проглашења најбољих спортиста Ваздухопловног савеза Србије за 2013. годину одржаће се у четвртак, 6. марта 2014. године у 12 часова, у просторијама ВСС (Ресторан Аероклуб, Узун Миркова 4, Београд).

ОСНИВАЊЕ ВАЗДУХОПЛОВНОГ САВЕЗА БАЛКАНА

На иницијативу Ваздухопловног савеза Србије у Београду је потписан Меморандум о разумевању ради оснивања Ваздухопловног савеза Балкана. Оснивачком састанку присуствовали су представници седам држава: Албаније, Босне и Херцеговине, Бугарске, Турске, Грчке, Хрватске и Србије.

Одржана ваздухопловна спортска манифестација Летачки дан „Лисичији Јарак 2013“

Овога викенда посетиоци спортског аеродрома Лисичији Јарак у Београду имали су прилику да виде све ваздухопловне спортове на једном месту, а најсрећнији су извукли и два тандем скока падобраном

 

ЛЕТАЧКИ ДАН ИЗНАД ЛИСИЧИЈЕГ ЈАРКА

Падобрански скокови, летови змајева и ултралаких авиона, једрилица, парамотора, жирокоптера, акробатских авиона, прецизно слетање пилота параглајдера, као и приказ топловаздушног балона и вештина ваздухопловних и ракетних моделара – само су део програма „Летачки дан – Лисичији Јарак 2013“

СРБИЈА У ВРХУ СВЕТСКЕ ЛИСТЕ

Резултати са европских и светских првенстава из прошле године показују да је по броју освојених медаља у ваздухопловном спорту Србија међу топ 10 земаља, од укупно више од 100 чланица Светске ваздухопловне федеранције.

КУП СРБИЈЕ У БАЛОНАРСТВУ

Предстојећег викенда, од 7. до 9. септембра у Сенти ће се одржати Куп Србије у балонарству. Организатор такмичења је Ваздухопловни савез Србије заједно са непосредним организатором Балонарским клубом „Сента – Зента“ из Сенте.

На такмичењу се очекује учешће око 16 балона. Најбројније ће бити посаде из Словеније и Мађарске. Србију ће престављати Срђан Срдић из Балонарског клуба „Дамбос“ из Београда. 

ОКУПЉАЊЕ БАЛОНАРА У ЈАГОДИНИ

Од петка 31. маја до недеље 2.  јуна небо изнад Јагодине биће прекривено балонима 11 такмичара који ће се надметати на Отвореном првенству у балонарству. Ако временске прилике дозволе да се ове специфичне летелице вину у небо, уједно ћемо добити и државног првака у овој грани ваздухопловног спорта.

SmartNews.com