ГОСТОЈИЋ ВИЦЕШАМПИОН СВЕТА

На Светском првенству у ваздухопловном моделарству, које је и даље у току, наш јуниор Бојан Гостојић освојио је сребрну медаљу

Uros Zoric i Bojan Gostojic

           

                Као што је тим менаџер, Светозар Гостојић и најавио пре одласка у Македонију, наш такмичар, Бојан Гостојић се са светског првенства у ваздухопловном моделарству за јуниоре враћа са медаљом. Бојан је наступао у класи Ф1Б (модели на погон гумом, тзв. гумењаци), заједно са Урошем Зорићем који је на свом првом међународном такмичењу освојио 16. место у конкуренцији 33 такмичара.


            „Такмичење је так данас приведено крају јер јуче у регуларном делу после два флај офа није било победника. Ови ми је до сада најбољи резултат у јуниорској конкуренцији и веома сам сретан пласманом на друго место светског првенства“, поручио је Бојан Гостојић из Македоније.
              Бојан Гостојић је наш искусан јуниор који је и на претходним великим међународним такмичењима остваривао успех. На два претходна европска првенства освојио је бронзу, док се са прошлог светског првенства вратио са освојеним четвртим место.

              Временски услови за такмичење су били веома тешки са великом турбуленцијом и ниспоним ваздушним струјама, која нажалост нису мимоишла другог члана екипе, Уроша Зорића. Урош је препознат као такмичар са великим потенцијалом који је ове године први пут наступио за репрезентацију и остварује све боље резултате.

Најбољи такмичар у класи Ф1Б био је Украјинац Дмитро Мерзилаков, док је трећерангирани иза нашег Гостојића био Пољак Давид Липск. Наш Урош Зорић заузео је 15. позицију међу 32 такмичара. У овој класи најбољи су екипно били Русије, Сједињених Америчких Држава и Пољске.

У класи Ф1А најбољи је био Рус Михаил Ломов, за њих Словак Самуел Захара, а трећи Американац Џоел Јори.

У Ф1П поредак је био следећи: Даниел Богомаз (Пољска), Артур Моисаиди (Украина) и Алекс Сталик (Америка).

fer play2014