fbInstagram

ЈЕДАНАЕСТ МЕДАЉА ЗА СРПСКЕ РАКЕТНЕ МОДЕЛАРЕ НА ЕВРОПСКОМ ПРВЕНСТВУ

slika41

Од 18. до 24.августа на терену Арадац код Зрењанина, Србија је била домаћин Европског првенства у ракетном моделарству за сениоре и јуниоре, али и репрезентација која је освојила двоцифрен број медаља екипно и појединачно. У укупном коначном скору од 150 такмичара из 13 држава, јуниори и сениори из Србије су 11 пута били на победничком подијуму.

У јуниорској конкуренцији постигнути су следећи резултати:
1.место класа С1А – Стефан Радашин, 2.место класа С1А – екипно јуниори Србије, 3.место класа С5Б жене – Бојана Јевтић, 3.место класа С6А жене – Анђела Павловић. Сениори су освојили следеће медаље: 1.место класа С9А жене – Весна Катанић, 2.место класа С5Ц жене – Кристина Чипчић, 3.место класа С1Б жене – Весна Катанић, 3.место класа С3А – Зоран Катанић, екипно сениори Србије – 3.место класа С5С, 3.место класа С6А, 3.место класа С7.

Репрезентација Србије је на овом европском првенству наступила у саставу: сениори – Зоран Катанић, Владимир Чипчић, Михаило Петровић, Дејан Жак, Миодраг и Кристина Чипчић, Весна Катанић, Зорана Николић и Дејан Чанчаревић, јуниори – Младен Бунчић, Бранислав и Бојана Јевтић, Стефан Радашин, Вук и Дуња Мрваљевић, Филип и Селена Радновић, Анђела Павловић. Они су се са колегама ракетним моделарима из Европе такмичили у различитим ракетно моделарским класама, а најбољи су имали моделе ракета које су најдуже летеле, што је и циљ такмичења.

Поред такмичара, да такмичење протекне у складу са правилима Светске ваздухопловне федерације, у духу фер и коректног надметања учесника, али и уз добру атмосферу, побринули су се бројни чланови организације из Србије, руководство такмичења, жири и судије. Организација великих међународних такмичења у ракетном моделарству је комплексан задатак за организатора, који су ове године Ваздухопловни савез Србије и ракетни моделари, уз подршку Министарства омладине и спорта и Града Зрењанина успешно реализовали.

Читава репрезентација и освајачи медаља, заједно са организацијом, су на овај начин достојно и трофејно обележили јубилеј – пола века од одржавања првог светског првенства у ракетном моделарству одржаном у Србији у Вршцу 1972.године.

Фото: Слободан Максић

There are no images in the gallery.

fer play2014