fbInstagram

ДРЖАВНО ПРВЕНСТВО У ВАЗДУХОПЛОВНОМ МОДЕЛАРСТВУ У КЛАСАМА Ф1А, Ф1Б, Ф1Ц И Ф1Х

28894271901 ec9066d072 o

У викенду који је пред нама, ваздухопловни моделари ће имати прилику да се изборе за титулу нових државних првака, у категоријама Ф1А (модели једрилица), Ф1Б (модели на погон гумом - гумењаци), Ф1Ц (модели на погон СУС мотора - пењачи) и Ф1Х (модели једрилица намењени почетницима - јуниорима). У недељу 3. јуна на терену Ранчево, у непосредној организацији АК „Сомбор“ ће се одржати државно првенство у овим класама.

Претходно, у суботу 2. јуна на истом месту и у истој организацији, одржаће се традиционални 22. по реду Бачка куп, који је уједно и 2. коло лиге Србије у ваздухопловном моделарству. Организатор истиче да је за ово такмичење пријављено 45 такмичара – 24 из Србије и 22 из Мађарске из укупно 11 клубова, што је најмасовније такмичење које је клуб из Сомбора организовао у последњих 10 година.

Србија (тим у саставу Бојан, Светозар Гостојић и Радоје Благојевић) је актуелни светски првак екипно у класи Ф1Б (гумењаци), те је квалитет учесника на предстојећим такмичењима изузетан, а мотивацију за победу на домаћем терену у конкуренцији светских првака ће несумњиво имати сви учесници.

 

fer play2014