fbInstagram

Државно падобранско првенство

pad 22 20120804 1121914405

Овог викенда на аеродрому Лисичји Јарак у Београду српски падобранци бориће се за титулу најбољег у држави

            Од 28. до 30.јула на аеродрому "Лисичји јарак", одржаће се 63. Државно падобранско првенство у скоковима на циљ "Београд 2017". На такмичење се пријавило се шест екипа из пет домаћих аероклубова (АК "Иван Сарић" из Суботице, АК "Наша Крила" из Параћина, ПК "Архистратиг" из Београда, ПК "Делта" из Београда) и две екипе Падобранска екипа Војске Србије "Небеске видре".

            У отвореној међународној конкуренцији наступиће екипа АК "Бања Лука"  и све домаће екипе. 

            Скокови ће се изводити у екипама од пет такмичара са висине од 1000 м из спортског авиона Цесна-206  падобранског клуба "Сребрни Змај" из Београда, на посебно припремљени циљни простор са електронским мерним уређајем чији је строги циљ "0" пречника 2 цм. Погодак строгог центра носи "0" поена а најбољи појединац или екипа је онај ко у осам серија постигне најмањи збир поена- одступања од строгог центра.

            У појединачној конкуренцији 25% најбољих ће скакати полуфинални скок, а након полуфинала 50% учесника полуфинала скаче финални скок.

            Ово такмичење је и тест такмичење репрезентативаца Србије који наступају у оквиру својих матичних екипа и клубова пред наступ на Европском првенству у класичним падобранским дисциплинама које ће се одржати од 25.-31. августа у Подгорици.

            Организатор државног првенства је Ваздухопловни Савез Србије - Комисија за падобрански спорт. Програмом такмичења предвиђен је долазак екипа учесница 28. јула до осам часова на аеродром "Лисичји Јарак" где ће се до десет часова обавити све формалности везане за преглед документације пријављених екипа. Након тог времена предвиђен је почетак такмичарских скокова. Свечано отварање биће у петак, 28. јула  од 13:00 до 13:30. Наредних дана свакодневно од 08:00 почињаће такмичарски програм скокова.

            Затварање такмичења и церемонија проглашења победника предвиђена је за недељу, 30. јули од 15:30 часова. 

fer play2014