fbInstagram

МИЛОШ ТИМОТИЋ НОВИ ДРЖАВНИ ПРВАК У ПРЕЦИЗНОМ СЛЕТАЊУ ПАРАГЛАЈДЕРОМ

rsz img 2825

У суботу 13. маја на спортском аеродрому Велики Радинци код Сремске Митровице, у непосредној организацији Клуба ваздухопловних спортова „Кошава“ из Београда, одржано је међународно такмичење „Трофеј Београда“, 3. коло лиге Србије и државно првенство у параглајдингу у дисциплини прецизно слетање на циљ. Такмичари су стартовали уз помоћ ауто витла, а изведено је укупно четири серије полетања и прецизних слетања.

Титулу победника такмичења од укупно 40 такмичара из шест држава (Словенија, Пољска, Мађарска, Босна и Херцеговина, Румунија и Србија) понео је Милош Тимотић из Спортског удружења ваздухопловног спорта „Златибор“. Друго и треће место, са једнаким бројем бодова, су освојили Иван Павлов из АК „Кумулус“ Нови Сад и Јака Горенц из Словеније. Екипно су прво место заузели пилоти из Словеније, друго место пилоти КВС „Кошава“ Београд и треће место мешовита екипа Нови Сад – Вршац Иван Павлов, Горан Ђурковић и Драган Попов.

У оквиру државне конкуренције, од 20 такмичара из Србије, државни првак је постао Милош Тимотић. Друго место је освојио Иван Павлов из АК „Кумулус“ из Новог Сада и треће место његов клупски колега Гојко Макивић. У екипној државној конкуренцији прво место су освојили пилоти КВС „Кошава“, друго место АК „Кумулус“ и треће место СУВС „Златибор“. У спорт класи најбољи је био Гојко Макивић из АК „Кумулус“, друго место је освојио Павле Маринковић из КВС „Кошава“ и треће место Александар Шаманц из ПК „Бели орлови“ Пожаревац.

Након овог највишег домаћег такмичења, пред пилотима параглајдера у прецизном слетању је пауза на домаћем терену до септембра и октобра, када их очекују нова велика такмичења, међу којима и Светско првенство у Бугарској.

 

fer play2014