Победници ДП: Ђурковић и Голија

Goran DJurkovic Drzavno prvenstvo

 

На управо завршеном Државном првенству Србије у организацији ПК «Голија» из Рашке и ВСС-а, одржаном на терену Трнава код Рашке, Горан Ђурковић је још једном доказао да је број један у свету у дисциплини прецизно слетање. Наиме, он је у конкуренцији од 20 такмичара, међу којима два такмичара из Црне Горе, освојио прво место и титулу Државног првака Србије за 2016. годину.

                Можда ово такмичење није било најмасовније, али је у сваком случају конкуренција била јака, јер су присутни били чланови наше репрезентације, који су такође међу најбољим пилотима на свету у овој дисциплини. Горан је својом смиреношћу и прецизношћу надмашио колегу из репрезентације Слободана  Малетића за само 1 цм у пет одржаних серија. Треће место заузео је млади Иван Павлов из Параглајдинг клуба «Кумулус» из Новог Сада.

                У екипном пласману велико изненађење су нам приредили домаћини из Параглајдинг клуба «Голија» из Рашке. Наиме, екипа Голије је била убедљиво најстарија екипа са просеком година, где најмлађи такмичар има 53 , док најстарији има чак 65 година. Екипа у саставу Јован Новак, Зоран Петровић Гуги, Бранко Јанковић и Мирослав Перовић, иза себе су успели да оставе екипу СПК «Беркут» из Вршца, коју чине Горан Ђурковић (2. на светској ранг листи), Драган Попов (17. на светској ранг листи) и Тамара Костић (32. на светској ранг листи). Треће место освојио је клуб «Кошава» из Београда. Ово је прва титула Државног првака у дисциплини прецизно слетање за Параглајдинг клуб «Голија» из Рашке у њиховој историји, док су у дисциплини прелет неколико пута то успевали и по томе постали познати.

                Свих 5 серија су одрађене у суботу, јер је у недељу био прејак бочни ветар, па услови нису дозвољавали да се направе још планиране три серије.

                Следеће и последње коло Лиге Србије је 19.-20. новембра у Вршцу.

                                                                                             

                                                                                                                                                                        Предраг Дудић

fer play2014