БОРБА ЗА ЗЛАТО

На Европском првенству у прецизном слетању параглајдером наша репрезентација је тренутно на другом месту и планира да до краја такмичења води битку за злато са тимом из Чешке.

4

Наша репрезентација у прецизном слетању параглајдером у саставу: Горан Ђурковић, Тамара Костић, Милица Маринковић, Иван Павлов, Дејан Валек, Драган Попов и Слободан Малетић прошле недеље је отпутовала у Литванију где се до 17. јула одржава Европско првенство. Након неколико дана тренирања у променљивим условима, уз смену кише и сунца и често прејак ветар, јуче је одржано првих пет серија.

„Провели смо на спортском аеродрому 14 сати, од 8 ујутру до 22 часа.  Смењивали су се слаба киша и сунчани интервали, а последњасерија је завршена у 21.20.  Прве три серије смо водили и до краја ћемо вероватно водити борбу за прво место са Чесима“, јавља Слободан Малетић, тим лидер наше репрезентације са локације недалеко од Литванског главног града Вилниуса.

У екипном пласману наша репрезентација има укупно 90 негативних поена, свега осам више од тренутно првопласиране Чешке. На трећем месту се тренутно налази британски тим са великим заостатком од 235 поена.

Наш најбоље рангиран такмичар после пет серија је Иван Павлов на петом месту у појединачном пласману. Горан Ђурковић је тренутно на десетој позицији, док Дејан Валек дели једанаесто место са још двојицом пилота. Драган Попов је за сада 15-ти, Тамара Костић друга међу дамама и 26-а у укупном пласману. Слободан Малетић је на 37-ој позицији, а одмах иза њега Милица Маринковић.

Иначе, према саопштењу Светске ваздухопловне федерације, на првенству учествује 75 пилота из 18 земаља: Литваније, Латвије, Естоније, Белорусије, Русије, Пољске, Чешке, Словеније, Холандије, Србије, Албаније, Бугарске, Косова, Румуније, Мађарске, Велике Британије, Турске и Молдавије. Такмичење је занимљиво и по томе што се стартује витлом.

5. Европско првенство у прецизном слетању параглајдером – Литванија.

fer play2014