fbInstagram

БОЈАН ГОСТОЈИЋ ЕВРОПСКИ ШАМПИОН

Bojan Gostojic sa kolegom iz reprezentacije Urosem Zoricem Medium

Наш моделар, јуниор Бојан Гостојић, изборио се у веома захтевној конкуренцији за титулу шампиона Европе.

             Бојан Гостојић, којем је ово последња сезона да се такмичи као јуниор за репрезентацију Србије управо је освојио прво место на Европском првенству за слбооднолетеће моделе које се до суботе увече одржава у Македонији. Бојан је освојио златну медаљу у категорији Ф1Б, такозваним гумењацима, међу 31 такмичарем.

            "На такмичењу је време било веома турбулентно, тешко и само нас седморица смо имали максималне летове. Након регуларног дела такмичења, нас седморо је ишло у такозвани флај-оф, односно кроз додатне летове смо се борили за позиције. Ту је време било идеално, али у првој серији је отпао смо један такмичар", каже Бојан који је у другој додатној серији изборио златну медаљу поставивши резултат који је за чак 100 секунди бољи од другопласираног.

            Бојан је иначе навикао да у Ваздухопловни савез Србије доноси медаље са високорангираних такмичења и током протеклих година увек је био међу најбољих четворо такмичења на шампионатима. У последњој години свој јуниорског стажа, Бојан нас је све обрадовао европском златном медаљом.

fer play2014