fbInstagram

23. БАЧКА КУП

XXIII B.K.2019.pobednici u F1H juniori

Традиционални 23. Бачка куп, уједно и отворено међународно такмичење ФАИ 2 категорије, у организацији Аероклуба ,,Сомбор“ одржан је у суботу 7.септембра на полигону код салаша Ранчево. Окупио се мањи број такмичара од уобичајеног броја због одлагања такмичења и због лоше прогнозе времена. Такмичење је почело по предвиђеном програму у 10:00 часова, а завршило у 17:00 часова.

            Метеоролошки услови су били изузетно неповољни. Метеоролошка прогноза није била лоша јер је предвиђено да невреме стигне до места такмичења тек у поподневним сатима. Ипак је невреме стигло више сати пре прогнозираног. Већ на средини првог турнуса око 10:30 часова почела је падати слаба киша која се врло брза претворила у пљусак и јаку грмљавинску активност. Такмичари, судије и логистичари били су принуђени да се склоне под шатор или у возила. Такмичење је настављено нешто после 12:00 часова и успешно окончано такмичење са пет турнуса. Доигравање (Fly off) одржан је само у класи Ф1Б између оца и сина Гостојића.

            У класи Ф1А победио је такмичар из Мађарске Иштван Халас-Сабо, друго место је освојио такмичар из АК Сомбор Владимир Миљуш, а треће место освојио је Ненад Баточанин из АК Винг-Београд. У јуниорској конкуренцији у истој класи први је био Стефан Настасић из АК Сомбор, други је био Левенте Халас-Сабо из Мађарске. У класи Ф1Б победио је такмичар из АК Зрењанин Бојан Гостојић, друго место је освојио такмичар из истог клуба Светозар Гостојић, а треће место освојио је Радоје Благојевић из АК Војка. У класи Ф1Ц тријумфовао је Стеван Јановић из АК Сомбор. У класи Ф1Х сва три места освојили су јуниори из Мађарске Гергељ Фурјеш, Јонатан Ремаи и Иштван Опалка.

fer play2014