fbInstagram

УМАЛО БОЖЕ ПРАВДЕ И У ИНДОНЕЗИЈИ

umalo boze pravde

Пилоти српског националног тима у параглајдингу у дисциплини прецизно слетање у Србију су донели сребрну медаљу у екипној конкуренцији. На светском првенству које се протекле недеље одржало у Индонезији, параглајдеристи Србије били су бољи од 28 летачких нација. Једина екипа која је имала мање негативних поена од Србије био је национални тим Тајланда који је тријумфовао испред нашег тима. Српским пилотима у леђа су гледали домаћи параглајдеристи индонежанског тима који су остали далеко иза наших пилота.

Најбоље пласирани пилoт српског тима био је Драган Попов, освојивши 13. позицију у конкуренцији од 121 пилота. Нови шампион света у параглајдингу постао је домаћи такмичар Деде Супратман (Dede Supratman), док су друго и треће место освојили Матијаж Слуга из Словеније и Томаш Ледник из Чешке.

У конкуренцији дама, наша Тамара Костић освојила је осму позицију. Најбољи женски пилот параглајдера у дисциплини прецизно слетање постала је Нунапат Пучонг (Nunnapat Phuchong) са Тајланда, док су сребрну и бронзану медаљу освојиле Хју Јонг Чо (Hye joung cho) из Кореје и Јоланта Романенко (Jolanta Romanenko) из Литваније.

У изузетно тешким временским условима, који нису одговарали већини пилота из Европе, наша екипа успела је да постане најбоље пласирани тим са старог континента.

-          Ово је одличан успех за екипну конкуренцију. Иако у појединачној конкуренцији нисмо остварили планиране резултате, доказали смо да екипно важимо за праву велесилу у свету параглајдинга. Драго ми је што смо иза себе оставили репрезентације Чешке и Словеније, које су у свету параглајдинга исто што и Бразилци и Немци у фудбалу. – Изјавио је Слободан Малетић, репрезентативац и селектор националног тима.

Ваздухопловни савез Србије уложио је много труда да се на тако далеки пут и важно такмичење, пошаље наш национални тим. У свему томе велику подршку имао је од стране Министарства омладине и спорта и Спортског савеза Србије.

Овим поводом, Ваздухопловни савез Србије организоваће конференцију за медије у својим просторијама у среду 26. августа са почетком у 12 часова.  Молимо све заинтересоване представнике медија да своје присуство потврде на маил Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

fer play2014