fbInstagram

ОДРЖАНО 1. КОЛО СВЕТСКОГ КУПА У ПАРАГЛАЈДИНГУ У ПРЕЦИЗНОМ СЛЕТАЊУ У СРБИЈИ

230325249 10158647187619191 4200191219423291416 n

Нишка Бања и Параглајдинг клуб „Грунф“ из Ниша су од 29.јула до 1.августа били домаћини кола Светског купа у параглајдингу у дисциплини прецизно слетање. Ово је било прво коло у систему овогодишњег светског купа у овој дисциплини, а пилоте „прецизаше“ очекују и такмичења у Турској, Бугарској и некој од азијских земаља с обзиром да је такмичење у Индонезији отказано.

На такмичењу у Нишкој Бањи је учествовало укупно 38 пилота параглајдера из Словеније, Србије, Чешке, Турске, Бугарске, Румуније, Естоније и Црне Горе, међу којима је седам дама које су се бориле за резултат у женској конкуренцији.

Најуспешнији у генералном пласману, након изведених шест серија полетања и прецизних слетања на циљ је био словеначки пилот Матјаж Слуга. Друго место је освојио Иван Павлов из АК „Кумулус“ из Новог Сада и треће место са само два бода разлике његов клупски колега Дејан Валек. У женској конкуренцији је најбоља била Ивана Балакова из Чешке, испред другопласиране Маркете Томашкове такође из Чешке и трећепласиране Владимире Димитрове из Бугарске.

Екипно, прво место је убедљиво заузео „мешовити“ тим од пилота из Словеније и Србије: Матјаж Слуга, Дејан Валек, Слободан и Димитрије Малетић. Друго место су освојили чешки пилоти и треће пилоти из Бугарске.

Након овог такмичења, пилоте који се такмиче у параглајдинг светском купу у дисциплини прецизно слетање, очекује друго коло у Алањи у Турској од 26. до 29.августа.

fer play2014